16

feb

tanden 3
In Beauty \ beautyspecial

Passiescore:

Splat: eigenzinnige eco-tandpasta 

Door Wendy Versteeg

Als je écht van je gebit houdt, moet je kiezen voor de best mogelijke tandpasta. Die gedachte lag 15 jaar geleden ten grondslag aan de ontwikkeling van Splat, een serie ‘premium’ tandpasta’s met een eigenzinnige formule, uitsluitend natuurlijke grondstoffen en ongekende resultaten. Meest opvallend in het assortiment: Splat Blackwood, een gitzwarte bio-actieve tandpasta op basis van berkhoutskool, voor extra witte tanden. Ik heb de afgelopen periode samen met mijn kinderen aan aantal bijzondere tandpasta’s voor jullie getest.

SPLAT tandpasta is er in verschillende smaken en in een groot aantal natuurlijke samenstellingen, elk met hun specifieke doel. Zo is er een variant die ervoor zorgt dat wijn en koffiedrinkers minder last hebben van verkleuringen, een versie met gember voor mensen die langer een natuurlijk frisse adem willen, eentje met magnolia-extract voor gevoelige tanden en natuurlijk is er ook een ‘extreme white’ die met hulp van een reeks natuurlijke ingrediënten de tanden tot wel twee tinten lichter maakt.

tanden 2
Splat Blackwood (€7,99 – 75 ml)
is een tandpasta met een aantal unieke eigenschappen, waar de gitzwarte kleur er één van is. Die kleur komt van Karelische berkhoutskool dat een bewezen effectiviteit heeft bij het veilig bleken van tanden. In de smaak zou je jeneverbessen kunnen herkennen maar ik proef ook zeker menthol. Het extract van deze bessen beschermt de mond en tanden tegen bacterie- en plakvorming en zorgt voor een betere pH balans. Het natuurlijke Biosol is toegevoegd als bewezen effectieve ontstekingsremmer. Let wel op want deze variant mag gebruikt worden door kinderen vanaf 14 jaar. Mijn dochter kon daardoor niet testen maar zoonlief en ik vonden het bijzonder grappig om met een zwarte tandpasta te poetsen met gladde tanden en een schone en frisse mond als resultaat.

Splat Organic (€ 6,99- 75 ml) is gemaakt voor zeer gevoelige tanden en zorgt voor gezond tandvlees. De formule is fluor vrij. De biologische tandpasta is uitermate geschikt wanneer je last heeft van zeer gevoelige tanden. De tandpasta bevat een speciale, biologische gel van Aloë Vera, die gevoelige tanden versterkt en tandvlees geneest. Olie van theehout is een krachtig antibacterieel ingrediënt dat bloedend tandvlees voorkomt en de vorming van tandplak remt. Het natuurlijke enzym papaïne breekt tandplak op milde wijze af. Calcium, verkregen uit eierschalen, versterkt het tandglazuur. Overigens is deze variant zacht groen van kleur en heeft een lichte en frisse muntsmaak.

tanden

Splat White Plus (€ 3,49 – 100ml) beschermt tandglazuur en geeft de natuurlijke glans terug. Het fluor gehalte in deze tandpasta is 0,1%. Deze tandpasta is erg interessant voor mensen die hun tanden veilig willen bleken met 1,5 tonen na 4 weken gebruik. Ronde polijsten deeltjes in combinatie met Polydon® en natuurlijke papaya enzymen zorgen voor ideaal glad en wit tandglazuur oppervlakte en breekt tandplak op moeilijk bereikbare plaatsen af. De tandpasta is zeer geschikt voor koffie en thee drinkers, evenals rokers. Natuurlijke antibacteriële ingrediënten voorkomen de vorming van tandplak en zorgen voor een frisse adem. Fluoride-ionen zorgen voor een effectieve bescherming tegen tandbederf. De smaak vond ik persoonlijk het minst lekker. Naast de muntsmaak proef ik ook een beetje een ‘tandarts’ smaakje, wellicht is dat de fluor.

SPLAT is op dit moment uitsluitend bij de Etos verkrijgbaar in de varianten Blackwood, Organic, White Plus en Sensitive. De komende maanden zullen nieuwe versies worden toegevoegd en zal de tandpasta ook in andere winkels verkrijgbaar zijn. Ik kies uiteindelijk voor de zwarte Blackwood variant omdat deze voor mij het meest compleet is. Mijn kinderen vinden de groene Organic tandpasta het prettigst in gebruik.

Meer informatie over deze bijzondere tandpasta’s vind je via: www.splatoralcare.nl.

Totaal 2 reacties

Hans

4 februari 2017 om 13:51

Informatie is niet correct ook verkrijgbaar bij andere winkels, kijk op http://www.splatnederland.nl
Hier kunt U het hele assortiment bestellen en niet slechts een beperkt deel.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.