10

okt

IMG_6634 (1)
In Food \Fooddagboek, New

Passiescore:

Kleurrijke hotspot in Haarlem: café Martinus

Door Redactie

Wat is dit een pareltje! Café Martinus in Haarlem maakt echt zulke mooie creaties van de ontbijtjes en lunch. Tijdens ons laatste werkoverleg had Wendy het idee om gezellig even buiten de deur te gaan lunchen. We streken neer bij het net geopende café Martinus. Café Martinus is nog maar net twee maanden open. De sfeer is er relaxed en het is van dezelfde eigenaren als By Lima. Het zit aan een super leuke plek aan de Spaarne en wat je meteen opvalt is het kleurrijke interieur. Hier is met veel zorg aandacht aan besteed. Gebaseerd op de laid-back hippe spots in Australië en Bali. 

Kleurrijk 

Wat meteen opvalt, zijn de verschillende hoekjes, zitjes, lange en kleine tafels, fauteuils, maar ook gezellige kleine tafeltjes voor als je een intiem gesprek wilt voeren. Alles is verschillend, de kleuren, de stijl, maar toch ziet het eruit als een eenheid. Vrolijk strepenbehang, vierkanten vloeren en sfeervolle planten.

Menukaart

Ook de menukaart iet er gevarieerd en lekker uit. Je kunt alle gerechten de gehele dag bestellen. Ontbijtgerechtjes met de voorkeur zoet, hartig en een aantal sandwiches. Wendy en ik konden niet kiezen!  Je ziet veel vegan gerechten op de kaart. Plantaardige en glutenvrije gerechten maar ook voor de carnivoren is er ook lekkers.

Lik je hier je vingers niet bij af? Hot cakes, wentelteefjes, pancakes met oranje curd, kaneelboter, gekarameliseerde banaan en vers fruit? Heerlijk comfort food om mee te starten. De combinatie is heerlijk en de versiering met eetbare bloemetjes ook!Ook de Sunny breakfast pannacotta ziet er geweldig uit. Het is bijna te mooi om op te eten. Kleurenexplosie. Lekker seizoensfruit, homemade granola en mango panna cotta. 

Collage martinus

Verse smoothies bowls en sapjes. Groen met banaan, spinazie, appels en ananas.
Ook de koffie is goed! Koffie van La Marzocco met twee soorten koffiebonen. I love it! Ook kun je kiezen voor een Latte chai in blauw en rose!

Collage martinus 2

Café Martinus komt van Diantha’s vader. Hij heeft de locatie mooi verbouwd. Ook wilden ze steeds meer grote groepen huisvesten.

Café Martinus, Spaarne 94, Haarlem, open van 8.00 uur tot 18.00 uur en op zondag om 9.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.