16

sep

artis 3
In Lifestyle \ Evenementen

Passiescore:

Altijd leuk: dagje Artis

Door Redactie

Artis is de dierentuin van Amsterdam en de oudste dierentuin van Nederland. Artis ligt in de Plantagebuurt. De ingang bevindt zich aan de Plantage Kerklaan. Artis, officieel het Koninklijk Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra “de natuur is de leermeesteres van de kunst”, werd in 1838 door G.F. Westerman, J.W.H. Werlemann en J.J. Wijsmuller opgericht. Artis heeft zich ten doel gesteld om liefde en zorg voor de natuur te stimuleren.

Artis blijft een van de leukste uitjes. Ik ga ieder jaar wel een keertje, voor mij als Amsterdamse is dat echt nostalgie. Artis heeft de afgelopen jaren veel vernieuwd en bezit ongeveer 900 diersoorten. In het verleden had de Amsterdamse dierentuin enkele zeer bijzondere soorten in de collectie zoals de inmiddels uitgestorven quagga, trekduif en buidelwolf en zeer zeldzame soorten als het vingerdier en de schoenbekooievaar. De quagga en de trekduif werden door Westerman in 1851 aangekocht van een Engelse dierenhandelaar.

artis 1

Naast de gebruikelijke veranderingen in de collectie door onder meer overlijden en verhuizing in het kader van fokprogramma’s heeft Artis het aantal (grote) diersoorten aan het einde van de twintigste eeuw enigszins teruggebracht met als doel de overblijvende soorten meer ruimte te kunnen geven.

Als ARTIS-lid mag je iedere dag naar het dierenpark. Je ontvangt dan ook een tijdschrift en krijgt korting in de winkel en alle horecalocaties in het park.

artis 2

0 t/m 2 jaar gratis gratis
3 t/m 17 jaar € 50,95 € 58,95
18 t/m 64 jaar € 76,00 € 86,00
65+ € 66,50 € 76,50

Ik ben dol op de vlindertuin en de giraffen vind ik ook altijd mooi om naar te kijken. In augustus is Artis weer iedere zaterdag open tot de zon ondergaat. Er zijn workshops voor kinderen en optredens van aanstormende muziektalenten. Picknick in het gras, of bestel pizza bij de buitenkeuken. Leer hoe je je eigen bokashi maakt of luister naar verhalen over kringlopen in de natuur. En sluit de avond af met een rondleiding door een schemerend park.

Artis is elke dag bereikbaar van 9.00 tot 18.00 uur. Meer informatie vind je hier.

Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.