2

aug

Spaarpot Centraal Beheer 1
In Lifestyle \ Geen categorie

Passiescore:

Slim besparen, wel op vakantie kunnen

Door Tamara Schellekens

Begin juli worden alle kosten verhoogd. Voor mij is dat hét moment om te kijken naar de maandelijkse kosten. Komt er nog wel meer binnen dan dat ik uitgeef? Het geeft me weer een goed overzicht van wat er uit gaat en binnen komt. Voor nu heb ik weer zo’n handig overzicht gemaakt. Waar kun je op letten? Op Geld.nl vind je goede tips en kun je direct het grootste aanbod aanbieders van financiële producten vergelijken.

Wekelijkse en maandelijkse abonnementen

Zelf ben ik geabonneerd op de Flair en Voetbal International. Iedere week lees ik dat tijdscrhrift voordat ik ga slapen. Maar mijn abonnement van de ANWB en de Kampioen is niet meer nodig door mijn autoverzekering voor Mini. Zonde van mijn geld dus! Veel nieuws lees ik al online. En bovendien denk ik er over na om de Voetbal International met een vriend te delen of samen met mijn vader een abonnement te delen, scheelt ook weer in de kosten.

Mobiele telefonie

Mijn mobiele abonnement wordt vaak stilzwijgend verlengd. Vaak heb ik dan al weer recht op een nieuw telefoontoestel. Afgelopen vrijdag viel ik, mijn telefoon viel ook (erg ongelukkig!) en dan mag je weer geld betalen voor een nieuw scherm. Gelukkig viel het mee omdat ik er een plastic hoesje omheen heb zitten en alleen het plastic moest worden vervangen. Voor €10,-  stond ik weer buiten. Tegenwoordig zijn er mobiele telefoon aanbieders die voor nog geen € 25,- per maand all in bellen en internet aanbieden!

NIBC

Gas, water en licht

Ook is het interessant om naar gas, water en licht te kijken. Zowel in Amsterdam als in Nijmegen heb ik verschillende energie en waterleveranciers en de prijzen verschillen nog al. Goed om dit ook voor het einde van het jaar te controleren waar ik voordeel uit kan halen.

Vooraf plannen

Meestal maak ik pas in augustus mijn plannen voor de vakantie. Reden is dat de vluchtprijzen hoger zijn dan normaal als ik drie maanden geleden had geboekt. Maar dat neem ik maar voor lief. Maar door vroeg te boeken, kun je goede vluchtprijzen krijgen. Niet slim van mij. Nu weet ik waar ik in het najaar naar toe ga en ben meteen begonnen om te zoeken naar goede vliegtickets.

Hoe spaar jij geld uit voor jouw vakanties?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.