22

jun

Spa purest picture 2
In Lifestyle \ Lifestyle

Passiescore:

Een foto maken door een druppel puur water?

Door Tamara Schellekens

Zelf ben ik ook steeds meer aan het experimenteren met fotografie. En de persreizen zijn daar ontzettend leuk voor. Ik werd getriggerd door fotograaf Robin de Puy: zij  maakte schitterende portretten door de lens van een druppel Spa. Als ik aan Spa denk, denk ik aan een heerlijk glaasje bruisend water met vers fruit, zeker in deze dagen met warm weer.

Een paar weken geleden was ik uitgenodigd bij de tentoonstelling van Robin de Puy. Zij had een serie portretten gemaakt door een waterdruppel. Door een lens bestaande uit een druppel Spa welteverstaan. Ik vind het bijzonder dat een druppel water, die al miljarden jaren door de cycli van neerslaan, verdampen en condenseren, steeds terugkeert in de natuur. Deze waterdruppels komen samen in het beschermde natuurgebied van de Ardennen. Toeval of niet, binnenkort ga ik twee keer in één maand naar Spa. Eén keer voor de Formule 1 (eind augustus) en één keer om met eigen ogen te zien hoe de waterdruppels door een proces van jarenlange filtering door verschillende grondlagen de nieuwste mineraalwaters vormen.

Spa purest picture 2

De waterdruppels van Spa vormen nu de inspiratie voor een mooi project: The Purest of Life door een Spa lens. Een team wetenschappers heeft een speciale fotocamera ontwikkeld waarbij het mogelijk is om het leven in de puurste vorm vast te leggen. Bekende fotografe Robin de Puy heeft deze techniek eigen gemaakt en ging aan de slag. Robin maakte een mooie fotoserie waarbij we jullie op Passievrouwen graag een aantal portretten van mensen die midden in het leven staan, willen laten zien. Zij fotografeerde onder andere Tess Milne en Manuel Broekman en Maarten Groen heeft dit in een mooi filmpje vastgelegd.

Spa Purest picture 3

De fotocamera was even terug in de tijd voor Robin de Puy. Met een spiegel, diafragma, een lens (de Spa druppel) en het monteren van een sensor daarboven zin mooie, karakteristieke koppen op de gevoelige plaat gezet. Het is bijzonder dat zulke portretten met een druppel van het puurste water ter wereld het leven in de mooiste vorm laat zien! Binnenkort reis ik af naar Spa om het puurste water te zien.

Spa Purest picture 4

 

1 Reactie

Roderick van Veen

23 juni 2017 om 22:31

Wat een schitterende foto’s!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.