28

jan

autosleutel
In Lifestyle \ Lifestyle

Passiescore:

Mannen meest roekeloos in verkeer

Door Redactie

Het zal voor velen van ons niet als een verrassing komen, maar mannen zijn de grootste heethoofden in het verkeer. Meer dan een op de drie maakt weleens ruzie met medeweggebruikers. Dit komt naar voren uit een onderzoek onder ruim duizend Nederlanders met een rijbewijs. Ook geeft 16 procent toe weleens achter het stuur gezeten te hebben met te veel drank op.

Vrouwen versus mannen 

Ondanks dat wij Nederlanders te boek staan als nuchtere mensen maken wij alsnog relatief veel ruzie met medebestuurders in het verkeer. Een kwart van de Nederlanders maakt weleens ruzie in het verkeer. Mannen zijn de grootste heethoofden, zij blijken twee keer zo vaak betrokken te zijn bij verkeersruzies dan vrouwen.

autosleutel

Reparaties aan de auto en je autoverzekering 

Ongeveer 10% van de Nederlanders stelt noodzakelijke reparaties aan zijn of haar auto uit. In de meeste gevallen omdat ze de auto toch nodig hebben en hem niet kunnen gebruiken als hij in de garage staat. Ook hier ligt het percentage vrouwen twee keer zo laag als het percentage mannen dat zich hieraan schuldig maakt.

Driekwart van de ondervraagden zegt altijd voorzichtig te rijden, waarbij vrouwen uit het onderzoek naar voren komen als het geslacht die iets voorzichter zijn. Gek genoeg zorgt dit tot op de dag van vandaag niet voor verschillende premies voor je autoverzekering. Misschien verandert dit nog wel in de toekomst maar dat zullen we zien.

Ook kwam uit het onderzoek van Autoverzekering.nl naar voren dat de helft van de ondervraagden aangeeft voorzichtiger te rijden als er anderen bij hen in de auto zitten. Opvallend genoeg zegt tweederde van de jonge chauffeurs extra voorzichtig te rijden met anderen in de auto. Dit zogenaamde bijrijders-effect neemt sterk af naarmate we ouder worden.

Autoverzekering.nl

auto schade

Autoverzekering.nl is een onafhankelijke vergelijkingswebsite voor autoverzekeringen. Je kunt gemakkelijk online je autoverzekering afsluiten en mocht je vragen hebben kan je altijd terecht bij de klantenservice. Na je aanvraag kan je in de meeste gevallen binnen enkele minuten de weg op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.