4

sep

Huis besparen ING
In Lifestyle \ Lifestyle, Special

Passiescore:

Tips om goedkoper te wonen

Door Tamara Schellekens

Ruim tien jaar in 2007 geleden kocht ik mijn eerste huis. Een nieuwe badkamer, een nieuwe keuken, alles laten stucen en schilderen, nieuwe deuren, dubbel glas en een complete verdieping met twee slaapkamers bijgebouwd. Al met al was ik een behoorlijk bedrag kwijt aan verbouwen. Maar van deze periode heb ik ook geleerd. Plannen, aannemers en allemaal klusjesmensen aansturen.

Nog steeds ben ik blij met mijn huis. Ik heb namelijk een keuken kunnen uitzoeken die helemaal bij mijn stijl past, een badkamer met bad en inloopdouche en alles voelde als nieuw met stucen en schilderen. Gelukkig kocht ik mijn huis voor de economische crisis, waardoor ik het voor een redelijk gunstige prijs heb gekocht. Onlangs heb ik een makelaar mijn huis laten taxeren en gelukkig leid ik geen verlies meer als ik het eventueel zou verkopen. Dat is prettig om te horen.

Naast het feit dat het altijd interessant is om maandelijks geld te besparen, is de vakantie ook bij uitstek om eens goed naar je financiën te kijken. Daarom heb ik de afgelopen week mijn huishoudpotje met alle inkomsten en uitgaven op een rijtje gezet. Met mijn vast inkomen als docent en ondernemer kan ik redelijk goed rond komen, maar extra geld overhouden, is niet verkeerd.

Maar de laatste tijd is de rente erg laag en ben ik aan het nadenken om mijn hypotheek te analyseren en misschien te laten oversluiten. Nu los ik een gedeelte af en heb ik een aflossingsvrij gedeelte. In de loop der jaren zijn de regels rondom het verkrijgen van een hypotheek veranderd. Goed om eens een adviseur van ING te laten bekijken. Het is interessant om te kijken of ik mijn maandlasten kan verlagen en zo meer kan sparen. Ik zou mijn spaargeld kunnen gebruiken om eerder af te lossen, maar weet niet of dat verstandig is. Heb jij er wel eens over nagedacht om jouw hypotheek te laten controleren? De hypotheekadviseur van ING kan gratis kijken of het oversluiten van jouw hypotheek kosteloos is.

Huis besparen ING

Dit is een gesponsord artikel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.