2

jan

NIBC
In Lifestyle \ Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Mijn goede voornemens in 2018: besparen

Door Tamara Schellekens

December is een dure maand. Sinterklaas, cadeautjes, kerst, inkopen doen. De Nederlander geeft gemiddeld net iets meer geld uit in december. In januari neem ik me altijd voor om goed naar mijn uitgaven te kijken en de mogelijkheden om te besparen overweeg. Januari is een mooi moment om de balans op te maken. Waar kun je op besparen? In de komende week zal ik een aantal artikelen te delen om te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Heb jij wel eens goed gekeken naar jouw hypotheek?

Sinds 2012 ben ik zogenaamd ZZP-er. In 2007, toen ik nog in loondienst werkte, sloot ik mijn hypotheek af voor 20 jaar. Maar wat zijn de kansen voor een ZZP-er? Eén van de mogelijkheden waar ik me nu op oriënteer, zijn de mogelijkheden voor een hypotheek voor zzp. Het aantal zelfstandigen in Nederland groeit. Naast het feit dat ik gedeeltelijk in loondienst werk voor gemiddeld twee dagen per week ben ik sinds de oprichting van Passievrouwen, zoals dat zo mooi heet, zelfstandig ondernemer. Hoewel een vast contract ook geen zekerheid garandeert, is het wel prettig dat de mogelijkheden voor een ZZP-er steeds beter worden. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om aan te tonen dat je bedrijf wel groeit en de afgelopen drie jaar overeind kon blijven.

NIBCWat betreft Passievrouwen kan ik alleen maar zeggen dat we bezoekersaantallen en de commerciële inkomsten alleen maar groeien. Leuk en fijn om te zien. Om het totale inkomen te berekenen, kijkt de bank naar de nettowinst van de afgelopen drie jaar. Ben je minder lang ZZP-er? Dan wordt 75% meegenomen van je nettowinst (winst vóór belastingen). Sinds 1 december 2016 is het ook mogelijk om in aanraking te komen voor de NHG (Nederlandse Hypotheek Garantie). Hierbij wordt ook gekeken naar je inkomen van je afgelopen drie kalenderjaren. Hoe heb jij jouw hypotheek geregeld? Heb je er wel eens over nagedacht om dit te laten analyseren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.