15

aug

Sparen 1
In Lifestyle \ Lifestyle, Musthaves, Special

Passiescore:

Tips om te sparen

Door Tamara Schellekens

Eigenlijk moet ik bekennen dat ik nog nooit “rood” heb gestaan. Wellicht ben ik te “zuinig” opgevoed en ben ik gewend om te sparen. Iedere maand krijg ik een vast salaris van de hogeschool/universiteit waar ik in loondienst ben en dat vind ik prettig want hiermee kan ik de huur, hypotheek, auto, eten en drinken, ziektekostenverzekering en de andere vaste lasten betalen.

Het geeft me een rustgevend gevoel dat ik de vaste lasten heb gedekt met mijn inkomsten die ik iedere maand binnenkrijg. Het is best een hoog bedrag, maar ik vind de kwaliteit van leven belangrijk. Aan het water wonen met een mooi uitzicht geeft me een fijn gevoel. Bijna een ultiem vakantiegevoel! Twee keer per jaar krijg ik een extraatje: vakantiegeld en de 13de maand. Dit zet ik apart om te sparen voor mijn vakanties. En als je dat tegenwoordig slim aanpakt, krijg je ook nog een mooie spaarrente.Sparen 1Een ziektekostenverzekering vind ik belangrijk. Als me iets overkomt, wil ik goed verzekerd zijn. Ook fysiotherapie, goede tandheelkunde en extra zorg als me iets overkomt, bedraagt toch al snel € 150,- per maand. Voor eten en drinken ben ik ongeveer € 200,- kwijt. In de supermarkt let ik op de aanbiedingen, maar ik vind het belangrijk om bij de slager een goed stukje vlees te halen (hoewel je me beter tegenwoordig een flexitariër kunt noemen, omdat ik maar drie dagen per week vlees eet), naar de bakker en de groenteboer te gaan omdat ik aan deze kwaliteit toch waarde echt. Dan maar extra hard werken. Een auto kost behoorlijk veel geld. Ik zou niet zonder mijn Mini willen, maar met autoverzekering, benzine en belasting ben je zo € 500,- verder. Aan mijn mobiele telefoon ben ik – sinds dat ik een goedkoper abonnement heb – € 70,- per maand kwijt. Als je alles bij elkaar optelt, heb je toch een behoorlijk bedrag wat er iedere maand uitgaat.

Sinds vijf jaar ben ik ondernemer en dat betekent dat ik mijn geld verdien met allerlei losse projecten, klussen en advieswerkzaamheden. Het gevoel van vrijheid, zelf kunnen beslissen hoe ik mijn dag in deel en niet iedere dag om 9.00 uur in hetzelfde kantoor te werken, geeft me een voldaan gevoel. Mijn eigen bedrijf geeft net dat extra waardoor ik kan sparen en ook een buffer kan hebben als bijvoorbeeld mijn vakanties of de wasmachine of de wasdroger kapot gaat. Ook heb ik in de afgelopen jaren flink gespaard als ik een verre reis wilde maken, zoals naar Australië, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika. Iedere maand zet ik een bedrag apart en daar word ik blij van. Ik vind het prettig om te weten dat als me iets overkomt, dat ik dan ook mijn spaarrekening kan aanwenden. Hoe heb jij jouw financiën geregeld?

Dit is een gesponsord artikel.

– advertentie –

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.