6

jan

uitgelichte afbeelding voor bij artikel
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Zes manieren om de muur van jouw huiskamer te decoreren

Door Tamara Schellekens

In de interieur van jouw huis is de muur van jouw huiskamer iets wat onmiddellijk opvalt. Niet alleen zit je heel de dag ernaar te kijken wanneer je je in de living bevindt, maar ook voor de gasten zal het direct opvallen. Hieronder vind je een paar tips om jezelf te inspireren: van kleuren tot meubels en decoraties voor de muren van jouw huiskamer.

Opvallende kleuren gebruiken voor de muren

Door één van de muren in jouw huiskamer in een opvallend kleur te verven en daar een accentmuur van te maken, maak je de ruimte levendiger. De opvallende kleur zorgt ervoor dat jouw huiskamer aangenamer eruitziet, ook qua vorm. Zo’n accentmuur combineer je best met de kleuren van de meubilair en van de decoraties/accessoires.

Opvallende kleuren gebruiken voor de muren alinea

Nog een mogelijkheid is om de muren in paren van twee te verven, hierdoor krijg je een effect van symmetrie en orde. Voor de kleuren is het best om ofwel voor wit en een contrastkleur te kiezen, ofwel voor twee kleuren dat bij de rest van jouw inrichting past.

Behang met opvallende modellen en vormen

Ook al werd behang voor een tijdje als ouderwets gezien, is dat vandaag de dag niet meer het geval. Door de verschillende modellen, vormen en kleuren dat beschikbaar zijn, wordt behang als redelijk modern gezien.

Behang met opvallende modellen en vormen

Muurstickers als details

Als je de muren van jouw huiskamer prima vindt zoals ze zijn en ze niet wil verven, maar toch wat details wil toevoegen, dan kan je altijd opteren voor muurstickers. Door een goed gekozen afbeelding of tekst kan je makkelijk de aandacht aantrekken en een mooi effect verkrijgen. Stickers zijn ook goedkoper, dus als je op een budget bent is dit zeker een aanrader!

decoratie alinea artikel afbeelding

Opbergruimte

Als jouw huiskamer niet erg ruim is, is het handig om nog een aparte kastruimte te hebben. Indien je geen losse kasten tegen de muur wil plaatsen, kan je altijd voor de meer chique en moderne geometrische kasten opteren. Als dit jou niet aanspreekt, kan je kiezen voor een compleet kastenmuur met open of gedeeltelijk open kasten.

Decoratie

Om de ruimte nog levendiger te maken kan je verschillende decoraties ophangen. Je kan van alles ophangen: van een collectiewapen tot fotolijsten of foto’s afgedrukt bijvoorbeeld op canvas om een meer artistieke look te creëren. Natuurlijk kan je ook decoratie ophangen dat met jouw hobby’s te maken hebben en dat jouw persoonlijkheid aantonen, bijvoorbeeld: als je gepassioneerd bent door skateboarding kan je een paar decks op een muur ophangen. De mogelijkheden zijn echter onbeperkt; jouw creativiteit is de limiet!

Kunst

Schilderijen kunnen ook zorgen dat aandacht naar een bepaalde muur gericht wordt. Een schilderij kan je bij de rest van de interieur laten passen of juist proberen te contrasteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.