27

sep

sportcity1
In Sport \ Geen categorie

Passiescore:

Heerlijk om weer te sporten: BodyShape

Door Tamara Schellekens

Sinds een maand heb ik weer een abonnement bij de sportschool. Het was even wennen, maar nu heb ik toch een goed ritme te pakken. De introductie bij SportCity was erg aangenaam. Mijn personal trainer hield een intakegesprek met me en besprak mijn doelen in het Persoonlijke Fitplan. Je krijgt een sportschema voor vier tot acht weken, waardoor je waar je dus je persoonlijke doelen gaat behalen.

Vier tot vijf kilo afvallen is mijn doel, maar ook gezonder en fitter worden. Op basis van de BMI maakte hij een plan om de komende weken aan te werken. De afspraak is dat ik een of twee keer per week een groepsles ga volgen en ook nog aan kracht- en cardiotraining ga doen. Dit weekend volgde ik de eerste les BodyShape.

Sportcity uitgelicht

BodyShape is eigenlijk een soort aerobics gecombineerd met Zumba. De inspanning en bewegingen zijn vergelijkbaar en het is een gemiddeld zware les. Met mijn ritmegevoel vind ik soms best lastig om het bij te houden, waardoor je de oefeningen eerst een paar keer moet doen voordat je het gehele programma kent. BodyAttack lijkt er ook een beetje op, maar is intensiever. Ook werkte ik met kleine gewichtjes. Nu wil ik mijn spierballen niet te stevig en sterk laten worden en dat gaf ik ook aan aan mijn personal trainer Martijn. Ik houd toch een beetje van de vrouwelijke vormen. BodyShape is een mooie gecombineerde les voor sporters die op verschillende vlakken willen trainen, maar geen keiharde intervaltraining zoeken.

Los van het sporten is het ook belangrijk om op je voeding te letten en daar ben ik al een tijdje mee bezig. Ik let al erg op mijn voeding door iedere dag twee liter water te drinken, minimaal 200 gram groenten tot me te nemen en twee tot drie stuks fruit.. De laatste weken voel ik me ook fitter. Ik slaap gemiddeld 7 tot 8 uur per nacht aan een stuk en sta ‘s morgens stralend op. Volgende week maandag 3 oktober volgt het eerste meetmoment, maar tot nu toe kan ik zeggen dat ik al ruim 2 kg kwijt ben. Hoe is het met jouw goede voornemens? #Backtothesportschool

Dit artikel is tot stand gekomen met een samenwerking van SportCity.

sportcity1

– advertentie –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.