18

mrt

Woman Swimming
In Sport \ Geen categorie

Passiescore:

Waterrat gezocht!

Door Redactie

Wat als je niet kunt kiezen tussen al die hippe, populaire sportsoorten van tegenwoordig? Als je niet meer weet of het piloxing, crossfit of quidditch (je weet wel, zwerkbal uit Harry Potter) moet zijn waarmee je jouw lichaam in topvorm brengt. Hoera voor the good old baantjes zwemmen. Is ook nog eens bijzonder goed voor je hele lijf. Je zou bijna vergeten zijn waaróm.

Woman Swimming

1. Door te zwemmen train je in één klap veel van je spieren. En het is een geweldige cardiovasculaire training. Cardiovasculair? Was da nouw? Nou, eigenlijk wil dat zeggen ‘goed voor hart en bloedvaten. Het verlaagt je bloeddruk en cholesterolgehalte.

2. Door het trainen van zowel je boven- als onderlichaam verbrand je meer calorieën dan bij menig andere sport, zoals bijvoorbeeld rennen.

3. Als je begint met zwemmen heb je misschien na de eerste dag spierpijn in je bovenlichaam. Dat is heel normaal en wil eigenlijk zeggen dat je spieren traint die je normaal minder belast. Oftewel: een heel effectieve manier van sporten.

4. Minder kans op blessures dan bij bijvoorbeeld hardlopen, omdat je geen schokbelasting op je spieren hebt. Zwemmen is dan ook een goede manier om in beweging te blijven voor mensen met reuma of artrose.

5. Naast dat zwemmen goed is voor je fysieke gesteldheid, je lichaam dus, is het ook bijzonder goed voor het loslaten van stress. Het zwemmen zorgt ervoor dat je niet alleen dat lichaam in topconditie brengt, maar ook je hoofd weer wat opgeruimder voelt.

En dit zijn dan nog maar 5 van de vele voordelen van zwemmen, want het is ook nog eens goedkoop, je zweet niet, je kan het bijna op elk moment van de dag doen en buiten in de natuur. Voordelen te over. Ik zou zeggen: bikini aan en gáán met die banaan. (Die banaan is trouwens leuk voor de fun ter afwisseling van het fanatieke baantjeszwemmen)

Liefs, Iris

banaan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.