13

nov

Uitgelicht sporten met een maatje meer
In Sport \ Work-out

Passiescore:

Sporten met een maatje meer? Geen probleem!

Door Redactie

Heb jij altijd het gevoel dat je, met jouw wat vollere lichaam, wordt aangestaard als je ook maar 10 meter in de buurt van de sportschool komt? Dat je geen leuke, strakke tight aan kan, omdat je benen dan drillen? Nonsens!

Om eerlijk te zijn, zo heb ik me ook een tijdje gevoeld. Ik heb altijd wel een maatje meer gehad, maar bleef ondanks dat toch sporten. Alleen niet in de strakste sportkleren die er zijn. Ik had altijd wel een wijde joggingsbroek aan met een wijd vest erop. Nu ik zelf dertien kilo ben afgevallen, train ik echter ook in een strakke tight en een strak shirtje.

Voor vrouwen is het over het algemeen vaak een enorme stap om voor het eerst de hardloopschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan, omdat ze hun lijf nog niet hebben hoe ze het willen hebben. Maar sporten doe je juist om je lichaam beter te krijgen, je lekker in je vel te voelen en natuurlijk je conditie te verbeteren. Dit zijn allemaal fysieke punten, maar ook mentaal doet sporten iets met je. Door te sporten krijg je meer zelfvertrouwen en maakt je lichaam endofine aan, ofwel het gelukshormoon.

Sporten met een maatje meer
Wees niet bang om aangekeken te worden, want jij traint je lichaam. Daar kunnen veel mensen alleen maar respect voor hebben. Dus één: kies een sport die je leuk vindt en eventueel een leuk trainingsmaatje. Twee: Koop een leuke en vooral fijne sportoutfit waar jij prettig in voelt. Drie: Doe je haar op een staart. Vier: Pak je spullen en ga nu. Later zal je jezelf alleen maar dankbaar zijn!

Dus kom op, raap je moed bij elkaar en start nu! Ga jij de uitdaging aan? You can do this girl! Be your own competition!

Door: Dewi Sanders

Sport maatje meer

1 Reactie

Charlotte

22 november, 2016 om 16:44

De drempel ligt bij mij inderdaad hoog. Wat betreft de angst om gezien te worden als “pudding”… Misschien toch een maatje, met ook een maatje meer vinden :)

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.