23

mei

www.fitbeauty.nl1
In Sport \ Work-out

Passiescore:

Zo deal je met blessures

Door Redactie

Je bent keihard aan het trainen. Misschien om wat kilootjes te verliezen of om die hardloopwedstrijd uit te lopen. En dan zit je van de ene op de andere dag geblesseerd op de bank. Dat is enorm balen. Maar soms kun je er niets aan doen. Hoe ga je daar het beste mee om? Trainen zit er de komende tijd niet in. Wat nu?

Pijn is NIET fijn

Wat sommige mensen ook zeggen, pijn is niet fijn. Pijn is niet goed en als je pijn hebt moet je daar nooit zomaar doorheen trainen. Je lichaam geeft een signaal af bij pijn. Dat kan zijn dat je te hard hebt getraind, maar kan ook een andere (lichamelijke) oorzaak hebben, of soms zelfs aan verkeerde schoenen liggen. Als je lichaam op die manier aan de bel trekt, moet je dat niet zomaar negeren.

dezecoolingdown

Zoek professionele hulp

Hoeveel informatie een snel zoekrondje op Google je ook op kan leveren, dat zal je echt niet heel veel verder helpen. Door zelf met je klachten aan te modderen, loop je het risico dat je het veel erger maakt. Elk lichaam is anders en elke blessure is dus ook anders. Ga naar de dokter of naar de fysiotherapeut als je klachten aanhouden, zodat je gepast advies kan krijgen. Zo weet je zeker dat je op een veilige manier herstelt, zonder permanente schade aan te richten.

Voorkomen is beter dan genezen 

Nog beter dan omgaan met een blessure is natuurlijk… helemaal geen blessure krijgen. Waar is het de vorige keer misgegaan? Belangrijke dingen om mee te nemen in je work-outs zijn bijvoorbeeld een goede warming-up en het doen van stretches. Voel je een pijntje? Neem rust, of train minder zwaar dan je normaal zou doen. Bouw je trainingen rustig op en ga niet van eens in de maand sporten naar vier keer per week. Het is dan namelijk niet gek als je lichaam daar niet blij mee is. Nogmaals, luister altijd naar je lichaam!

Heb jij vaak blessures?

Door: Linda van Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.