2

feb

Lapland
In Travel \ Reizen

Passiescore:

Bucketlist voor 2018

Door Tamara Schellekens

December en januari heb ik lekker in Nederland gevierd. Maar langzamerhand begint het weer te kriebelen. Onlangs was ik op de vakdag van de Vakantiebeurs en zag ik alle reisbestemmingen voorbij komen. Welke reizen zal en mag ik in 2018 maken? Al heel lang stond Lapland op mijn bucketlist en as we speak zit ik op dit moment in Lapland met Voigt Travel. Vandaag deel ik mijn bucketlist voor dit jaar.

1. Lapland

Als afwisseling vind ik het in de winter heerlijk om naar de sneeuw te gaan. Ik ben niet die hard wintersporter die – net zoals een aantal vriendinnen van mij – drie keer per jaar op wintersport gaan, maar sneeuw geeft een gevoel van er echt even tussenuit zijn. Ik ben waanzinnig dol op schnitzel, dus Oostenrijk doet het altijd goed. De laatste jaren hoorde ik steeds meer over Lapland. Rendieren, op de sneeuwscooter, het Noorderlicht. Dat is echt iets wat ik wil ontdekken en dat gaat (hopelijk) gebeuren, maar naar Lapland ga ik zeker. Of we het Noorderlicht gaan zien, is nog maar de vraag, spannend. Op uitnodiging van Voigt Travel, dé Laplandspecialist, ga ik een aantal dagen op persreis naar Lapland. As we speak ben ik daar nu.

Lapland

2. Spanje

Het is al best een tijdje geleden dat ik in Spanje ben geweest. Eigenlijk kan ik me niet meer herinneren wanneer de laatste keer was. Bij Ajax ontmoetten we de eigenaar van een super goed restaurant in Alicante dus de combinatie van Spanje, persreis en culinair was snel gemaakt en geregeld.

3. Slovenië

Vorig jaar ging ik naar Bratislava en Zuid-Tirol. De Oost-Europa heb ik nog niet zo vaak ontdekt, maar de schoonheid van dit gebied heeft me geraakt. In een gesprek met iemand van Sloveense afkomst heeft hij me op de kaart alle mooie plekjes van Slovenië laten zien. Dit lijkt me zeker de moeite waard.

Slovenie

4. Israël

Tel Aviv, Jeruzelem en Israël waren plaatsen die vroeger minder veilig waren. Toch zou ik daar graag een keer naar toe willen.

Tel Aviv

5. Cruise maken in Oman

Eén keer in mijn leven wil ik een echte cruise maken. Ik ben al eerder met DFDS naar Newcastle geweest, maar toch zou ik graag een keer een week op een cruiseboot willen ervaren.

6. Kroatië

Ook ben ik verkocht aan de mooie meren en de zee bij Kroatië. Misschien leuk te combineren met Slovenië?

7. IJsland

De Blue Lagoons, gletsjers, mijn oom is helemaal enthousiast over IJsland. Dit eiland zou ik ook wel eens willen zien. Ik zie mezelf al zitten in een lagoon.

IJsland

8. Ierland 

De herkomst van het goede Ierse vlees, maar ook de ruige westkust, romantische kastelen en keltische legendes, mooie landschappen en bruisende steden.

Ierland

Zo wil ik in de zomer nog naar een verre bestemming maar ik weet nog niet wat. Voorlopig is dit mijn lijstje, maar je weet nooit wat er nog op mijn pad gaat komen! Wat is jouw bucketlist?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.