5

nov

Curacao 3
In Travel \ Hotels, Reizen, Weekendtips

Passiescore:

Complete reisinformatie voor jouw vakantie Curaçao

Door Tamara Schellekens

Vertrek jij komende vakantie naar het prachtige eiland Curaçao voor een droomvakantie? Dan wil je natuurlijk graag dat de reis vlekkeloos verloopt. Denk vooral aan de nodige papieren, gewoonten, gebruiken en meest mooie bezienswaardigheden. Hieronder een overzicht waarmee je goed voorbereid op reis kunt gaan naar de tropische Cariben. Fijne vakantie alvast!

Vliegveld Hato Curaçao

Curaçao airport wordt ook wel Hato Airport genoemd en ligt op zo’n 12 kilometer afstand van de hoofdstad Willemstad. Vanuit Nederland gaan er directe vluchten vanaf Schiphol van maatschappijen KLM en TUI. KLM voert veel vluchten voor andere vakantieaanbieders uit. Een vlucht naar Curaçao duurt ongeveer 9 tot 10 uur, met een tussenstop kan een vlucht al snel 13 uur duren. Vanaf het vliegveld is er met een pakketreis Curaçao vaak al vervoer naar de accommodatie geregeld.

Curacao 3

Beste periode voor vakantie in Curaçao

Het klimaat in Curaçao is het gehele jaar aangenaam. Het is niet voor niets dat het tropische eiland een populaire winterzonbestemming is. In oktober tot en met januari is de meeste regenval, maar met een aangename temperatuur van minimaal 24 graden, is de bestemming uitermate geschikt voor liefhebbers van goed weer en zon. Vind hier meer informatie over het klimaat van Curaçao.

Gesproken taal en tijdsverschil

Onderling spreken de inwoners van het eiland vaak Papiaments, met toeristen wordt voornamelijk in het Nederlands of Engels gesproken. Op Curaçao is het 5 tot 6 uur (in de zomer) vroeger dan in Nederland.

Stekkers en stopcontacten

Op de meeste plekken in Curaçao worden Amerikaanse stekkers gebruikt. Neem je de oplader van je eigen mobiele apparatuur mee? Dan is het ook handig een speciale adapter of wereldstekkerset mee te nemen. De netspanning is ook niet altijd constant. Sommige hotels en appartementen bieden i.p.v. 110–130 volt een constante netspanning van 220-230 volt aan (zoals in Nederland), dit kun je zien aan de herkenbare Nederlandse stopcontacten. Het is wel aan te raden dit eerst na te vragen bij het hotel waar je verblijft.

Curacao 4

Valuta en fooi

De officiële munteenheid van Curaçao is de Antilliaanse gulden, maar ook Euro’s of Amerikaanse dollars worden wel eens geaccepteerd. De waarde van deze gulden is gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar. Eén euro is ongeveer 2,07 Antilliaanse gulden waard. Fooi is op het eiland heel belangrijk. Vooral medewerkers in de horeca en toeristische sector leven grotendeels van de fooien die zij krijgen. Vaak wordt fooi al meegerekend, maar anders is een fooi van 10% tot 20% heel normaal.

Paspoort en visum

Als Europees staatsburger heb je geen visum nodig. Uiteraard dien je wel in het bezit te zijn van een geldig paspoort.

Extra handige tipsCuracao 1
Vooral in de seizoenen waar het wat meer regent, kunnen er veel muggen zijn. Neem daarom een anti-insecten spray met DEET mee. Ook is het aan te raden zelf een zonnebrandcrème mee te nemen en je regelmatig in te smeren tegen de sterke zon.

1 Reactie

Marloes

5 december 2017 om 10:00

Curaçao is een heerlijk eiland. Zoveel te doen en te zien en een heerlijk zonnetje!
Jullie hebben het duiken en snorkelen helemaal niet vermeld! Het eiland heeft wel 85 duik-en snorkelplaatsen!!! https://www.godolphins.nl/duikgids-curacao.html
Als je er toch bent, moet je echt een kijkje onder water nemen! Van witte stranden met schildpadden (Klein Curaçao) tot wrakken (Tugboat! ook om te snorkelen!) en zelfs grotten! Must do!!!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.