15

jul

Lissabon 2
In Travel \ Hotels, Reizen

Passiescore:

Leuk om in Lissabon te doen: tips! (deel 1)

Door Redactie

Lissabon wordt door Elle als een van de mooiste plaatsen van de wereld gezien. Het was 19 jaar geleden dat ik er voor het laatst was geweest. Toen ik een uitnodiging kreeg voor een persreis was het een mooie gelegenheid om weer terug te gaan. Dit keer genoot ik van een mooie fietstocht, een kookworkshop, lekkere lunches en een prachtig hotel. In het eerste deel van deze drieluik over Lissabon laat ik mijn activiteiten van de zaterdag zien! 

1. Fietsen door Lissabon

Eigenlijk vind ik het allerleukste om een stad te ontdekken per fiets. Je komt er langs de mooiste plekjes en kijkt toch anders naar een stad dan uit een bus, boot of vliegtuig. Baja Bikes heeft in de meeste steden eigen gidsen die echt de mooiste plekken van de stad laten zien. Onze gids was zó enthousiast dat hij bijna 3,5 uur langs alle steden een mooie plekjes liet zien!

Lissabon 2

Lissabon 3

Lissabon hotspot
Lissabon

2. Kookles in Lissabon

Koken is een hobby en hoe leuk is het om te het leren over de traditionele keuken in het land zelf? We gingen in de ochtend naar een lokale markt (niet de meest toeristische, maar een wat meer afgelegen markt waar de Portugezen de groenten wasten, schilden en alles vers werd bereid. We mochten verschillende groenten proeven, inkopen en namen deze mee voor een heerlijk drie gangendiner of lunch. De keuken van Portugal is puur en eenvoudig. Als voorgerecht maakten we een soep die bestond uit aardappelen en groenten. In welk restaurant ik ook dineerde, deze soep stond op de menukaart. Als hoofdgerecht bereidden we verse vis met rijst, groenten en pepertjes. Eén van de lokale lekkernijen is de gebrande worst chorizo die we ook moesten branden.

Collage lissabon koopworkshop

3. Beste plaats om te overnachten

Tijdens mijn verblijf in Lissabon sliep ik op uitnodiging in Hotel Britania, een ruim opgezet vier sterren hotel in de Avenida da Liberdade met een art-deco kamer en heerlijke grote kamers. Het was bijna net zo groot als een appartement. Iedere middag had je een high tea en kon je de lekkerste cakes en zoetigheden krijgen. Vanuit mijn hotel had ik een veilig gevoel, het is toch een van de meest chique wijken van Lissabon. Ook het ontbijt is zalig met vers fruit, diverse soorten broodjes, champagne (!), een gekookt eitje en Portugese zoetigheden. Het metrostation Avenida ligt op 300 meter, maar Uber werkt ook prima in Lissabon.

Collage Lissabon

In de andere twee artikelen zal ik nog meer hotspots van Lissabon laten zien en de restaurants waar ik heb gedineerd. Wat vind jij van Lissabon?

De hotelovernachtingen, de kookworkshop en de fietstocht zijn aangeboden aan Passievrouwen. Dit verandert mijn mening niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.