6

jul

Restaurant L'Air de Rien 1
In Travel \ Dagje weg, Reizen

Passiescore:

Smullen in Wallonië: de leukste restaurantadressen!

Door Tamara Schellekens

Een maand geleden was ik drie dagen op reis in de stad en provincie Luik. De Ardennen kende ik eigenlijk alleen maar van outdoor activiteiten en door Luik reden we als we naar Frankrijk op vakantie gingen. Wat ik me kon herinneren, was een grijze stad. Maar het beeld wat ik nu heb, is totaal anders. In Wallonië kun je culinair genieten, vind je de leukste wijngaarden, de wijn is erg lekker en ook aan chocolade en kaas kun je je hart ophalen. Wijn, kaas en chocolade: wat wil ik nog meer? Maar het diner bij L’Air de Rien heeft me totaal verrast! Vandaag tip ik jullie vier leuke restaurants en in de volgende blog neem ik jullie mee door de regio. 

Restaurant L’Air de Rien in Fontin

Als je met de auto, of in ons geval met de bus komt aanrijden, zie je een restaurant wat niet meteen opvalt. De tafeltjes zijn bruin, de borden zijn in verschillende donkere kleuren en de gordijnen zijn normaal. In het dorpje Fontin vind je het restaurant van Chef Stéphane Diffels. Hij is aangesloten bij collectief Generation W, een groep chefs in Wallonië die de provincie weer op de kaart willen zetten. Ik ben in dit restaurant verrast met 16 (!) gangen, kleine en mooie gerechtjes op lei, hout en steen. De variaties van textuur, smaak en opsmaak zijn heerlijk! Het zuringdille-ijs was absoluut mijn favoriet! Stéphane gebruikt vooral lokale producten uit de streek. Je hebt niet echt een menukaart, maar kunt aangeven hoeveel gangen je wenst en je helemaal laten verrassen. En dat verrassingseffect is bereikt. Ik houd wel van kleine gerechtjes. Ook een bijpassend wijnarrangement combineert er uitstekend bij.

Rien 2

Rien 5

Rien 4

Restaurant L'Air de Rien 1

Rien 3Restaurant L’Air de Rien, Chemin de la Xhavée 23, Fontin

Trattoria Maccheroni in Luik

Italiaans is altijd favoriet bij mij. De echte Italiaanse keuken vind je terug bij Trattoria Maccheroni. We hebben hier genoten van een uitgebreide Italiaanse lunch en de gerechten worden vers bereid in een open keuken. Hier houd ik wel van. Of het nu gaat om het glas prosecco vooraf, de pasta die uitstekend smaakt of de verse Italiaanse salade met burrata en de juiste buffelmozzarella, zeker een bezoekje waard!

Trattoria 1

Trattoria 3

 

Trattoria Maccherono, 95 Féronstree, Luik

Restaurant Le Thème in Luik 

Ieder jaar of om de twee jaar wisselt restaurant Le Thème van thema, hoe passend is de naam dan ook! Dit jaar is het thema “1922”, met een soort knipoog naar de Franse tijd van glamour en smokkelarij. Je hebt een uitgebreide menukaart en waant je in een prinsessensfeer.

Le Thème 5

Le Thème 4

Le Thème 1

Le Thème 2

Restaurant Le Thème, Impasse de la Couronne 9, Luik

Archeonrestaurant in het prehistomuseum in Fémalle

Lunchen en diner met gerechten uit de prehistorie? In een dorpje in de nabijheid van Luik heeft Pierre Leclerq de leiding over de menukaart van het prehistorisch museum. Pierre Leclerq is historicus van beroep en bedenkt samen met zijn keukenbrigade de gerechten van het restaurant van dit museum. De keuken is vooral gebaseerd op kruiden en aroma’s uit de tijd van de prehistorie. Maar ook kun je de authentieke wijn proeven, zoals de honingwijn, een rode wijn met cardemon, sinaasappel, gember en honing en een witte wijn met salie. Eén van de gerechten die we proefden, was een goed bewaard geheim van de Romeinen: een sausje met mint, honing en peper, geïnspireerd op het kookboek van re coquinaria van Marcus Gavius Apicus. Ik had meteen het idee dat ik weer terug was in mijn Latijnse les…

Archeon 2

Archeon 1

Arheconrestaurant Prehistoricomuseum, 128 Rue de la Grotte, Flémalle

Ben jij wel eens in Luik en Wallonië geweest? Ga dan eens bij één van deze restaurants dineren! Het zal je bevallen!

Deze persreis is aangeboden aan Passievrouwen. 

 

 

Totaal 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.