27

dec

Protest 3

Passiescore:

Voorbereidingen voor de wintersport

Door Tamara Schellekens

Vorige week sneeuwde het nog en nu is alle sneeuw weer verdwenen. Toch ben ik me stiekem al een beetje aan het voorbereiden op de wintersport. In januari is het de bedoeling om nog een paar dagen naar de sneeuw te gaan omdat het met de schooltijden van de kinderen goed uitkomt. 

1. Nieuwe skioutfit!

En het begint al met de voorpret met een nieuwe ski-uitrusting. Over het algemeen draag ik in de winter vooral veel donkere kleding, maar met wintersport geef ik toch de voorkeur aan een mooie felle kleur. Toen ik een tijdje geleden door de catalogus van Protest bladerde, was ik eigenlijk meteen verliefd op deze skijacks. Kijken of het nog mogelijk is om te bestellen! Een goede skibroek heb ik nog van vorig seizoen, maar een nieuwe jas is wenselijk. Mijn vorige jas is nu vijf jaar oud en ik heb er veel plezier van gehad, maar het is leuk om weer iets nieuws te dragen! Een goede uitrusting voor de wintersport is een must. Nog een trendy muts en goede handschoenen en ik ben weer compleet! Protest 2

Protest 32. Oefenen

Is het al een tijdje geleden dat je hebt geskiëd? Ga dan in Nederland nog even naar een skibaan waar je kunt oefenen voor het grote werk. Ook als je goede oefeningen doet, ben je minder blessuregevoelig, heb je een beter uithoudingsvermogen en minder spierpijn.

3. Goed verzekerd op reis

Wat ik belangrijk vind, is dat mijn verzekering goed geregeld is. Ik heb daarom een doorlopende reisverzekering zodat ik niet iedere keer opnieuw een reisverzekering moet regelen. Als er onverhoopt toch iets gebeurt, is alles geregeld.

4. Handige apps voor de sneeuw 

Even de weersvoorspelling kijken, de sneeuwhoogte checken of een afdaling meten. Hoe handig is als je dit op een goede app kunt lezen. Dit zijn de favoriete apps: met Sneeuwhoogte kun je de informatie over de sneeuwhoogtes vinden. Ook ideaal vind ik Ski Tracks: ideaal om te meten hoe lang je over een afdaling deed en wat mijn maximale snelheid was. Ook geeft informatie over sneeuwhoogtes via webcams en de weersverwachting in meer dan 200 skigebieden. SnowSafe laat in één oogopslag waar het lawinegevaar is. Deze apps zijn allemaal te downloaden in de AppStore of via Google Android. Handig om te doen voor je vakantie!

App

5. Lees nog even de verkeersregels

In sommige landen is het dragen van een helm verplicht. Lees daarom ook nog even de verkeersregels na zodat je goed voorbereid op reis gaat.

Benieuwd naar nog meer tips voor onderweg? Lees hier meer over in een artikel van Centraal Beheer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.