23

nov

ZA1
In Travel \ Reizen

Passiescore:

Zuid-Afrika: een spectaculaire vakantiebestemming!

Door Tamara Schellekens

Een rondreis door Zuid-Afrika is een bijzonder avontuur. Het indrukwekkende landschap, diverse flora en fauna, het heerlijke eten en de vriendelijke bewoners zullen deze reis onvergetelijk maken. Een bezoek aan een van de mooiste natuurparken van Zuid-Afrika kan tijdens je verblijf niet ontbreken. Spot de big five en geniet van al het mooie dat Zuid-Afrika te bieden heeft. Zorg wel dat je goed voorbereid bent voordat je vertrekt. Wat zijn de mooiste parken om te bezoeken? Welke reisdocumenten heb je nodig? Waar moet je nog meer aan denken als je naar Zuid-Afrika gaat? In dit artikel geef ik je tips zodat je goed voorbereid naar Zuid-Afrika gaat.

Top tien parken van Zuid-Afrika

Op je rondreis door Zuid-Afrika wil je natuurlijk een bezoek brengen aan een van de indrukwekkende nationale parken. Hieronder geef ik je een overzicht van de mooiste parken die je gezien moet hebben.

 1. Kruger National Park
 2. Privé wildreservaten Timbavati, Klaserie, Balule en Sabi Sand
 3. Madikwe Game Reserve
 4. iSimangaliso Wetland Park
 5. Hluhluwe-Umfolozi
 6. Addo Elephant National Park
 7. Tsiitsikamma National Park
 8. Kgalagadi Transfrontier Park
 9. Mlilwane, Hlane en Mkhaya

Zuid-Afrika heeft zoveel te bieden, dat het bijna onmogelijk is om alles in een reis te zien. Hieronder de drie nationale parken die je zeker niet mag missen!

Kruger National Park

Het Kruger National Park (Afrikaans: Nasionale Krugerwildtuin) is het grootste én meeste bezochte wildpark van Zuid-Afrika. Het Kruger National park is dé plek om de ‘’big five’’ te spotten. Maar naast deze indrukwekkende dieren kun je hier ook 507 verschillende soorten vogels, 147 soorten zoogdieren en 114 soorten reptielen bewonderen. Alsof dat niet genoeg is wordt het Kruger Park ook bewoond door cheeta’s, giraffes, impala’s en zebra’s. De dieren zijn vooral in de ochtend en in de namiddag actief.

ZA7

Tsitsikamma National Park

Het Tsitsikamma National Park ligt langs de bekende Tuinroute. In dit natuurpark zijn er prachtige wandelroutes die je langs wilde rivieren, het ruige berglandschap en prachtige panorama’s brengen. Tijdens de populaire routes kom je ongetwijfeld verschillende soorten vogels tegen en de zeldzame Kaapse otter. Vergeet dus niet om je verrekijker mee te nemen!

Ook de reizigers die hun bezoek aan het Tstitsikamma National Park nog actiever willen maken kunnen hier terecht. Het natuurpark staat niet alleen bekend om de adembenemende natuur, maar ook om de vele sportactiviteiten die hier te doen zijn. Zo kan je hier ook: hiken, paardrijden en een canopy tour doen. En voor de echte waaghalzen, je vindt hier een van de allerhoogste bungeejump locaties ter wereld van maar liefst 216 meter hoog!

ZA 3

St. Lucia Wetland Park

Het iSimangaliso Wetland, voorheen bekend als het St. Lucia Wetland Park, is een van de grootste moerasgebieden ter wereld. Niet voor niets is het park vernoemd naar het Zulu woord iSimangaliso, wat letterlijk vertaald wonder betekent. Wat het park bijzonder maakt, is dat er hier 5 ecosystemen onafhankelijk van elkaar functioneren. Dit maakt het gebied ontzettend divers. Het gebied is zo groot, dat het helemaal doorloopt tot de kustlijn van Mozambique (280 kilometer lang!). Het iSimangaliso staat sinds 1999 op het cultureel erfgoedlijst van UNESCO. De kans is groot dat je hier vooral veel nijlpaarden gaat tegenkomen, maar daarnaast kun je hier ook genoeg andere dieren bewonderen zoals olifanten, flamingo’s en krokodillen. Zeker een bezoekje waard dus!

ZA6

Voorbereidingen voor een rondreis door Zuid-Afrika

Voor een rondreis door Zuid-Afrika is een zorgvuldige planning nodig. Er is enorm veel te zien, dus je zult vooraf keuzes moeten maken waar je naartoe gaat. Ook zijn er allerlei praktische zaken waar je rekening mee moet houden.

Reisdocumenten

Zorg dat al je papieren in orde zijn voordat je aan een rondreis door Zuid-Afrika begint.

 1. Je hebt een paspoort nodig dat nog minimaal 30 dagen na het begin van je reis geldig is.
 2. Neem je je minderjarige kind(eren) mee op de rondreis door Zuid-Afrika? Dan moet je een afschrift van de geboorteakte bij je hebben die je bij de gemeente kan aanvragen. Als je gescheiden bent, moet de andere ouder schriftelijk toestemming geven.
 3. Reis je per huurauto? Dan heb je een internationaal rijbewijs nodig naast je gewone rijbewijs. Je kunt een internationaal rijbewijs kopen bij de ANWB.
 4. Maak foto- of elektronische kopieën van alle belangrijke documenten (denk ook aan tickets en verzekeringspapieren) en neem die mee.

Waar moet je nog meer aan denken?

Houd er rekening mee dat de elektriciteit op je rondreis door Zuid-Afrika van plaats tot plaats een ander voltage heeft. Koop adapters voor 250 en 110 volt. Neem ook een zaklamp mee voor situaties zonder stroom. Inentingen worden sterk aangeraden maar zijn niet verplicht. Vraag advies aan je huisarts of de GGD. Vergeet ook niet voldoende extra geheugen voor je camera en zonnebrandcrème mee te nemen.

– advertentie –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.