1

jan

Zwanger
In Kids \ Kids, Zwanger

Passiescore:

Ik ben zwanger van een lief klein wondertje! Nieuw leven en een nieuw jaar!

Door Redactie

Iets minder dan drie maanden deed ik per toeval een zwangerschapstest. De avond daarvoor had ik nog gezellig tijdens een zakelijke borrel en bij een vriend in Amersfoort een wijntje gedronken en de rauwmelkse kazen gegeten, maar dat was dan ook meteen de laatste keer. Ik werd die ochtend wakker en iets in me zei dat ik even naar de Kruidvat moest gaan. Naast de dagelijkse zaterdag boodschappen, die ik altijd haal bij winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam, naar de Albert Heijn, slager, groenteboer, visboer en slijterij wipte ik ook even binnen bij de drogist. 

Ik deed de zwangerschapstest en liep weg. Boodschappen opruimen, de laatste spullen pakken voor een weekendje weg naar Middelburg en Zoutelande en het verjaardagscadeautje inpakken voor Jody. Ruim een uur later moest ik terug naar het toilet en mijn wereld stond letterlijk stil. “Zwanger” stond er op de digitale zwangerschapstest. Ik liep naar de woonkamer en had een uurtje nodig om bij te komen van de eerste “schrik”. Ik belde mijn moeder en mijn zusje en wist niet wat ik er mee aan moest. Wat moest ik doen? Zes dagen daarvoor bezocht ik de fertillieitskliniek in Elsendorp en hoorden we dat de kansen op een spontane zwangerschap op basis van mijn geschiedenis en leeftijd tussen de 5-8 % waren. Ook op de echo was nog niets te zien.

Een nieuwe levensfase. Zwanger…wie had dat ooit nog kunnen voorstellen op 42-jarige leeftijd? Mijn wereld zal vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn en ik vind het leuk. Diep in mijn hart was ik super blij. Ik heb ervoor gekozen om een vroege echo te doen in week 7. Toen was de verrassing helemaal groot, omdat er niet één, maar twee hartjes klopten. Twee wondertjes! Wel werd ik al gewaarschuwd door de echoscopist dat de kans dat er een het niet zou overleven aanwezig zou zijn. Maar daarvoor werd ik doorgestuurd naar het ziekenhuis, want als je zwanger bent van een tweeling ben je meteen “medisch”. Op de tweede echo bleek er een hartje te kloppen. Het was wel even schrikken en ook verdrietig. Ook denk je dan gelijk dat er iets mis is. Gelukkig was het ander lieve kleine wondertje goed qua lengte en lichaam en klopte dit hartje goed. Heel erg bijzonder om te zien! Gelukkig maar! Ik bevond me wel meteen in een rollercoaster in de eerste paar weken van mijn zwangerschap.

Een nieuw jaar en een nieuw leventje. De afgelopen weken waren spannend, want ik kon niet meer in Nederland worden geholpen. De nipt-test konden ze niet afnemen en daarom moest het bloed worden getest en gecontroleerd in Amerika. Ook in de VU in Amsterdam konden ze me niet verder helpen. Gelukkig kreeg ik voor kerst de belangrijke uitslag dat alle chromosoontesten goed zijn. Het kleine wondertje heeft wel een groeiachterstand, dus ik moet het af en toe iets rustiger aan doen.

Zeven jaar geleden bedachten we Passievrouwen met zes passies. Maar vandaag is het tijd om de zevende passie aan te kondigen: Kids. Want vanaf nu zal mijn leven er hopelijk anders uitzien en zet ik een heel lief klein wondertje op de wereld. Vanaf nu al mijn allergrootste liefde. En in deze nieuwe passie Kids zal ik jullie de komende maanden meenemen in alles wat mij bezig houd rondom mijn zwangerschap, bevalling en babytijd!

Ook wens ik jullie lezers ook een prachtig 2020 toe. De komende dagen zal ik meer terugblikken op 2020!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.