3

jan

Moeders voor moeders
In Kids \ Zwanger

Passiescore:

Waarom ik mee doe voor Moeders voor moeders

Door Redactie

Sinds ik medio oktober weet dat ik zwanger ben en op 4 november de eerste echo heb gehad, wilde ik me als mommy to be inzetten voor andere moeders. Tijdens het wachten in de wachtkamer van het echocentrum voor de eerste echo werd ik geattendeerd op de oproep van Moeder voor Moeders. Sinds 7 november heb k me aangemeld en verzamel ik dagelijks mijn urine. Ik kan me voorstellen dat dit een beetje minder schoon of vies klinkt, maar ik vind het erg mee vallen. 

Iedere dinsdagavond komen ze de flessen ophalen. Vaker heb ik gehoord dat de flessen bij de deur worden gezet en dat iedereen kan zien dat je zwanger bent, terwijl je het dus nog niet wil vertellen. Maar dat hoeft dus helemaal niet. Je krijgt op de dag zelf een e-mail met het tijdstip dat de chauffeur langs komt om de blauwe flessen te wisselen. Omdat ik in Amsterdam woon, kan dat ook ‘s avonds en dat komt mij erg goed uit. Ook kun je gemakkelijk wisselen van dag als het je even niet uit komt.

Intake

Toen ik net zwanger was, kwam een consulente van Moeders voor moeders langs om me aan te melden. Ze legde alles goed uit over de procedure, over de flessen en de werkwijze. Ik kreeg een kan om mijn urine op te vangen, een krat met de eerste vier flessen en een mooie wikkeldoek als cadeautje. Ook werd een beetje urine afgenomen om te kijken of ik daadwerkelijk zwanger was. En dat was nog zo!

Verwerking van urine 

Maar dit zijn de praktische zaken. Wat doet Moeders voor Moeders met de urine, die ze ophalen bij de zwangere vrouwen? De urine, die wordt ingezameld, wordt verwerkt tot een geneesmiddel. Een moeilijke procedure. De vruchtbaarheidsbehandeling bij vrouwen bestaat uit een combinatie van meerdere hormonen. In de urine van zwangere zit het hCG-hormoon (humaan chorion gonadotrofine), wat wordt verwerkt voor een geneesmiddel voor de vruchtbaarheidsbehandeling. Moeders voor moeders verwerft een grondstof voor de productie van het vruchtbaarheidsgeneesmiddel. Om de grondstof in te zamelen, is het best een dure investering. Het produceren van het geneesmiddel is hoog. Tijdens de eerste vier maanden van je zwangerschap heb je in je urine veel hCG aanwezig. hCG wordt als een van de stoffen toegediend aan zwangere vrouwen en soms ook mannen. Gemiddeld doen 35.000 vrouwen mee per jaar, dat is één op de vijf zwangere vrouwen. Als je als zwangere vrouw deelneemt, help je tientallen paren om zwanger te worden. Het is een van de goedkoopste manieren om hCG te verzamelen en ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen.

Mijn ervaring 

Ik ben vrij vroeg begonnen vanaf 7 november. Volgende week halen ze de laatste flessen op want dan ben ik 17 weken zwanger. Ik vind het prettig dat ik mee kan helpen aan onderzoek en vond het dan ook geen enkele moeite om mijn urine op te vangen. Ik plande dit in op de meeste dagen dat ik thuis was of thuis werkte en kon iedere week gemakkelijk aan vier gevulde flessen komen. Het ophalen ging discreet en snel. Ik voelde me er niet ongemakkelijk bij. Daarom zou ik iedereen willen aanraden als je zwanger bent om mee te doen aan Moeders voor moeders. Doe jij ook mee? Moeders voor moeders

Dit artikel berust op mijn eigen ervaring. Dit kan voor iedere zwangere vrouw anders zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.