8

jan

IMG_5248
In Kids \ Zwanger

Passiescore:

Werken en het moederschap: hoe ga ik het doen?

Door Redactie

Nu ik bijna 18 weken zwanger ben, krijg ik regelmatig de vraag: “hoe ga je dat doen ná je zwangerschap?”. Docent, ondernemer en mama? Voor mij is dat nog heel ver weg, want dan denk ik aan oktober 2020. Daarvoor hoop ik te bevallen van een gezond klein wondertje. Nu alle prenatale screeningstesten achter de rug zijn, is het tijd om me bezig te houden met kraamzorg, kinderopvang en de babykamer. Eerder durfde ik daar nog niet te veel over na te denken. Wat voor mama word ik? Ben ik een mama die continue op haar telefoon kijkt en veel foto’s maakt van de baby? En een speciaal hoesje laat maken met een foto van haar kind? Overigens zijn de galaxy a51 hoesjes van gsmpunt.nl leuk. 

Kinderopvang 

Toen ik nog zwanger was van de tweeling (een kindje heeft het helaas niet gered) was voor mij de keuze gemakkelijk. Ik koos voor een oppas aan huis in de vorm van een nanny. Het leek me minder handig om met twee kindjes in de vroege ochtend te gaan sjouwen. Maar voor een kindje is het wel leuk als het kleine wondertje leert omgaan met andere kindjes. Maar ik vond een rustige omgeving, aandacht voor de baby, gezonde voeding, fijne materialen en rust, regelmaat en reinheid wel belangrijk. Door veel gesprekken te voeren met vriendinnen, waarvan de meesten inmiddels al wat oudere kinderen hebben, waren er eigenlijk twee mogelijkheden: een kinderdagverblijf en een gastouder. Een gastouder is in Amsterdam best moeilijk te vinden.

Wensen

Ik vind het belangrijk dat mijn kleine wondertje opgroeit met rust, ritme en regelmaat. Zeker als het nog zo klein is, geef ik de voorkeur voor oppas aan huis. Maar een dag kinderdagverblijf lijkt me goed voor de dag dat ik op school werk. In Amsterdam ben ik via een diner met inspirerende vrouwen in contact gekomen met de oprichtster van Curious Kids. Deze kinderopvang voldoet helemaal aan mijn wensen: dicht in de buurt, biologisch eten, elke dag een warme maaltijd (uiteraard pas als het kleine wondertje ouder is dan zes maanden), suikervrij beleid, extra aandacht voor speciale dingen zoals baby yoga met massage, muziekles, én drie leidsters op een groep van tien baby’s. Dat betekent dus één op drie en dat is nog beter dan bij een gastouder. Ook zijn de medewerkers van het kinderdagverblijf gespecialiseerd als pedagogisch medewerkster en hebben ervaring met baby’s. Wat ik ook fijn vind, is dat ze gebruik maken van houten en duurzame materialen en mijn klein wondertje niet op jonge leeftijd wordt blootgesteld aan allerlei schermpjes. Het kleine wondertje mag lekker snoezen in de snoezelhoek op een verward waterbed. Zo luze heeft deze mommy to be het nog niet!

Oppas

Uiteraard staat oma ook klaar om in nood op te passen. Zelf vind ik dat ook leuk. En mijn neefje en vooral nichtje zullen, samen met mijn zusje, best een avondje op willen passen. Al spoedig na de bevalling trouwt een goede vriend en op zijn bruiloft hoop ik toch aanwezig te zijn. En later kies ik voor een oppasmeisje aan huis als je ‘s avonds weg wilt.

Carrière

Lesgeven op school zal ik blijven doen. Het nakijkwerk kan thuis. Maar als ondernemer zal ik vermoedelijk tijdelijk een stapje terug doen, want 60 of 70 uur per week werken, zit er even niet in. Maar Passievrouwen is ondernemen en ook hobby, dus dat is een ideale combinatie.

Hoe combineer jij je carrière met het moederschap? IMG_5248

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.