30

jul

sauna4
In Lifestyle \ Lifestyle

Passiescore:

It’s a lifestyle: Naar de sauna gaan

Door Redactie

In de nieuwe column It’s a lifestyle! schrijf ik een keer in de twee weken op PassieVrouwen.com over een activiteit die bijdraagt aan een uitgebalanceerde, healthy en gelukkige levensstijl. Deze week: naar de sauna gaan.  

Ik kan me nog goed herinneren toen ik voor het eerst naar de sauna ging met mijn moeder. ik was ongeveer 17  jaar oud. Niet goed wetend wat ik kon verwachten, stapte ik in de auto naar Thermae 2000 in Valkenburg. Mijn moeder had via de ING kortingsbonnen besteld, waardoor we voor de helft van de prijs  naar binnen konden. Omdat er nogal veel taboes de ronde deden over naar de sauna gaan onder mijn vriendinnen (‘Wat nou als je bekenden tegenkomt?’ en ‘Leraren van school komen daar!’), was ik een beetje waakzaam. Maar na deze eerste keer was ik helemaal verslaafd!

sauna4

De oorsprong van de orginele stoomsauna was al duizenden jaren geleden. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten sauna’s: infrarood, hammam, klassieke sauna’s, geursauna’s etc. In de sauna verlies je afvalstoffen, wordt je huid gereinigd, wordt veroudering van je huid tegengegaan, ziektekiemen worden bestreden, ontspannen je spieren zich en komt er acetylcholine vrij; een stof die je geheugen verbeterd en je sneller laat denken! Daarnaast voel je je heerlijk relaxt na een dagje uit en ben je heerlijk ontspannen. Je valt niet af in de sauna, afname in gewicht komt  slechts door het vochtverlies. Vaak kun je bij de sauna ook genieten van o.a. massages en zonnebanken! Ideaal dus om een dagje sauna met je vriendinnen af en toe op te nemen in je lifestyle.

Nog een paar tips voor je bezoek: Je kunt kiezen voor (een) sauna(dag) waar badkleding verplicht is of niet (soms is  badkleding alleen verplicht in de zwembaden). Maak een keuze waarbij je je zelf het prettigst voelt. Drink genoeg water tijdens je bezoek om het vochtverlies te compenseren. Koel ook goed onder een koud douche of het dompelbad als je uit een sauna komt. Douche na en bezoek aan de sauna ook nooit met douchegel! Je poriën gaan in de sauna openstaan en raken meteen weer verstopt door de douchegel.

Vaak hebben sauna’s aanbiedingen of acties! Zo kun je vaak via vakantieveilingen of andere sites een goedkoop bezoekje aan de sauna scoren. Als je van plan bent vaak te gaan, kan en abbonement ook vel voordeel opleveren., Speur dus even het internet af voor je saunabezoek.

Wat vind jij van naar de sauna gaan?

Remember-  It’s a lifestyle!

It’s a lifestyle wordt geschreven door Christel Schreuders

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.