18

mrt

IMG_1024
In Lifestyle \ Gadgets, Lifestyle

Passiescore:

Snel door je belbundel heen?

Door Redactie

Eigenlijk heb ik één “verslaving”, mijn telefoon en ik. Ik heb nog nooit gerookt, nog nooit enige vorm van drugs gebruikt, eet gezond en drink met mate. Tijdens mijn studententijd heb ik me over het algemeen keurig gedragen, maar misschien kun je wel spreken dat mijn telefoon en ik onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Zeker omdat ik veel onderweg ben, reis, maar ook gewoon leuk vind om alles bij te houden.

Ook uit onderzoek blijkt dat de je gemiddeld 2 GB verbruikt. Sinds de regeling dat je ook je databundel in Europa kunt gebruiken, betekent dat niet dat ik minder mijn telefoon in mijn handen heb. En volgens mij ben ik niet de enige? Ik deel vandaag graag een aantal tips met jullie hoe je minder snel door je data heen gaat.

Gebruik wifi

Soms zet ik de instelling van wifi even uit. Dan is het draadloos internet op school zo traag dat ik liever mij 4G databundel gebruik. Alle locaties van supermarkten, cafés, hotels, scholen en waar je ook komt: check of er gratis wifi is en vraag om de code. Internetten via wifi is een van de meest voordelige momenten. In de meeste hotels waar ik kom, is het eerste wat ik vraag wat het wifi wachtwoord is en ook op mijn werk op school heb ik dit automatisch ingesteld.

Data check

Je kunt in je telefoon precies zien hoeveel data je per maand verbruikt. Houd dit dus in de gaten. Er zijn speciale apps in de appstore om je dataverbruik te monitoren. Je kunt onder je instellingen ook precies zien hoeveel data je voor die maand hebt benut. Handig toch omdat bij te houden! Misschien is het handig om standaard op de eerste en vijftiende van de maand dit te checken en in mijn digitale agenda te zetten?

Apps die data comprimeren

Je hebt een speicale apps die ervoor zorgen dat je data minder snel op raakt. Via een cloud gebaseerde technologie kan alle data, die je verbruikt, worden gecomprimeerd. Je kunt via sommige apps wel 80% besparen afhankelijk van de balans tussen de beeldkwaliteit en de datacompressie. Misschien moet ik minder uitzending gemist kijken via mijn mobiele telefoon? Of wat dacht je van besparen op de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon? Heb je ook wel eens gedacht aan een sim only abonnement gedacht?

Apps

In je lijstje van je iPhone kun je precies zien in de data-app welke apps de meeste data hebben. Je kunt voorkomen dat je je limiet overschrijdt en je kunt deze apps uitschakelen. Als je naar Instellingen > Mobiel netwerk gaat, kun je dit uitschakelen door het schuifje naast de betreffende app te tikken. YouTube, Netflix en Spotify zijn apps die veel data verslinden.

Heb jij dat ook dat je iedere maand snel door je databundel heen bent?

IMG_1024

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.