24

sep

Herfst
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle

Passiescore:

Manieren om geld te besparen in de herfst

Door Redactie

Het kabinet presenteerde afgelopen dinsdag de nieuwe plannen tijdens prinsjesdag. Altijd weer een mooi moment om goed naar de inkomsten en uitgaven te kijken, want waar kun je geld op besparen? Voor een aantal dingen is dat heel simpel en geldt het ook dat je ze voor het einde van het jaar moet opzeggen.

Energie

Energie vergelijken? Het is heel erg slim om meerdere offertes op te vragen bij de energieleverancier. Want aan het einde van het jaar kun je daar flink veel geld mee in je eigen portemonnee houden! De energiemarkt is wisselend qua tarieven om goed te kijken wat voor jou het beste past.

Abonnementen van tijdschriften

We hebben gewoon de tijd niet meer om veel te lezen. De meisjes zitten nu in de fase dat ze veel aandacht vragen en dat vinden we belangrijk. Lekker meespelen met speelgoed, liedjes zingen en echt tijd vrij maken. Ik kom gewoon minder toe aan lezen en lees vaker blogs en zoek op het web. Fysieke en papieren tijdschriften verdwijnen eigenlijk vaak gewoon bij het oud papier en dat is zonde van het geld. Dat betekent dat we ook de twee tijdschriften hebben opgezegd.

Sportschool

Ook had ik nog steeds een lidmaatschap op de sportschool en ik heb wel gemerkt dat ik het toch fijner vind om intensief buiten te sporten in teamverband. Voor nu is het even beter om het abonnement op de sportschool (misschien tijdelijk) te stoppen. Ik zeg niet dat ik niet meer naar de sportschool ga, maar voor de laatste maanden van dit jaar gaan we lekker wandelen in de bossen als het mooi weer is. De buitenlucht doet me toch goed! Zeker in de herfst en in de winter is het prettig om niet alleen maar binnen te zitten. Als er ook maar een zonnestraaltje te vinden is, kunnen we toch alle moed verzamelen om heel even naar buiten te gaan en dit te combineren door even een lekkere pannenkoek met de meisjes buiten de deur te gaan eten.

Herfst

Telefoonrekening

De kosten voor de mobiele telefonie zijn flink gedaald. Voorheen namen we altijd ieder jaar of iedere twee jaar een nieuwe telefoon, maar nu kunnen we best langer doen met ons model. Het is dan ook slim om te gaan voor sim only. Sim only vergelijken kan je veel geld besparen.  En het kopen van een nieuwe mobiele telefoon in een keer afbetalen, is vaak ook voordeliger dan een maandbedrag aflossen. Overigens sta je dan ook geregistreerd bij de BKR voor een lening en dat heeft weer gunstige nadelen voor je huis.

Verzekeringen

Ook is het goed om je verzekeringspakket door te laten nemen met je adviseur. Ben je nog wel goed en volledig verzekerd, ook misschien door de nieuwe gezinssamenstelling? Als je weer nieuwe meubels hebt gekocht, je gezinssamenstelling is veranderd, een aanbouw aan het huis hebt gedaan of een kleine verbouwing kan dit invloed hebben op jouw verzekeringen. Ik vind het in ieder geval weer een prettig idee dat we dit onlangs hebben laten controleren.

Waarop zou jij willen besparen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.