16

nov

IMG_8009
In Lifestyle \ Lifestyle

Passiescore:

Vijf tips om lekker in slaap te vallen

Door Redactie

Het is weer wintertijd en dat houdt in dat je ‘s ochtends wakker wordt als het vaak nog donker is. Op zich is dat wel lekker. Een beetje langer blijven liggen, doezelen en rustig wakker worden. Niet verkeerd toch? Een lekker matras 140 x 220  waar je dicht tegen elkaar aan kunt liggen, biedt dan comfort! In dit artikel delen we vijf tips om lekker in slaap te vallen in deze wintertijd. 
Vaak heb je last van slapeloosheid door medicatie, stress of angst. Het is belangrijk om ontspannen in slaap te vallen en het klinkt simpel door te zeggen dat je niet moet piekeren of onrustig moet zijn. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. En het werkt averechts: als je niet goed slaapt, word je nerveuzer en emotioneler en versterkt het zichzelf. Niet fijn dus!
Warme douche 
Een dagelijkse routine om te gaan slapen, werkt op een gegeven moment door in je lichaam. Het is aan te raden om een lekkere warme douche te nemen en dit geeft meteen een heerlijke ontspanning om alle zorgen van je af te laten glijden. Het is misschien vreemd, maar als je lichaam weet dat je iedere avond gaat douchen en daarna gaat slapen, wordt het een slaappatroon.
Warme sokken
Als ik in bed lig met koude voeten, kan ik niet in slaap komen. Als je sokken draagt in bed kun je beter slapen. De bloedvaten naar je huidoppervlak zetten uit waardoor het warmteverlies toeneemt en je lichaam afkoelt zodat je goed kunt slapen.
IMG_8009
Afwisseling overdag 
Vaak verwerk je ‘s nachts wat je overdag hebt meegemaakt. Belangrijk om overdag genoeg pauze te nemen en de drukke prikkels te vermijden. Afwisseling, ontspanning en iedere dag lekker 20 minuten naar buiten schijnt echt te werken. Als je ‘s nachts wakker wordt, kun je beter even uit bed gaan en een puzzel gaan leggen of in een kleurboek gaan tekenen. Vermijd vooral digitale schermpjes want het is bewezen dat je minder goed weer opnieuw in slaap komt omdat het slaapverwekkende hormoon melatonine wordt onderdrukt. Je hersenen moeten je bed associëren met slapen in plaats van wakker liggen. En natuurlijk voor een gezellig samenzijn:).
Geen klok
Ik heb geen klok waarbij ik dus ook niet weet hoe laat het is. Als je continu op de klok blijft kijken, geeft dat stress en val je niet in slaap. Het is vooral belangrijk om ontspannen in slaap te vallen. Matrassen 140 x 210 bieden je lekker de mogelijkheid om te cocoonen en in het midden te gaan liggen!
De ideale slaapkamertemperatuur is 16 tot 18 graden. Een koele, donkere en comfortabele slaapkamer biedt de beste kans op een goede nachtrust. Melatonine zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur daalt en dat heeft invloed op je biologische klok. Dit geeft de meest slaapvriendelijke omstandigheden.
Muziek
Klassieke muziek kan je in slaap brengen en werkt heel erg rustgevend. Een langzaam ritme van 60 tot 80 slagen per minuut kan je helpen om in slaap te komen en je slaapkwaliteit verbetert enorm.
Wat doe jij om in slaap te komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.