23

mei

Rolgordijnwinkel 3
In Lifestyle \ Lifestyle

Passiescore:

Zo ga je lekker de zomer in: een cadeau aan mezelf

Door Redactie

Twee keer per jaar vind ik het erg prettig om mijn huis goed op te ruimen. Maar zelf ben ik daar niet echt goed in. Weggooien vind ik lastig want ik denk dat ik alles wel kan gebruiken, vind het zonde om dingen weg te gooien of denk dat ik het nog wel nodig ga hebben. Maar wat moet je met tien potjes dagcrèmes? Hoeveel parfums kun je opdoen? De houdbaarheidsdatum verstrijkt, de producten stapelen zich op in de kast en vervolgens na een jaar liggen ze er nog. Ook krijgen we met Passievrouwen heel veel spullen. Ook in de afgelopen veertig jaar heb ik énorm veel verzameld. Daarom heb ik sinds vorig jaar hulp en advies bij het inrichten van mijn huis en appartement. En dit is het állerbeste cadeautje wat ik aan mezelf heb gegeven.

Nieuw inrichten

Het is ook leuk om ieder jaar een andere ruimte “opnieuw” in te richten. Vorig jaar heb ik mijn slaapkamer een make-over gegeven. Dit jaar is mijn keuken aan de beurt. En nieuwe gordijnen zijn een must, omdat ik vind dat ik nog te veel inkijk heb. Gordijnen op maat zijn belangrijk, omdat ik best een bijzondere vorm van de woning heb in de vorm van een halve ronde. Omdat ik een open keuken heb, wil ik ook nog een mooie kast voor mijn kookboeken kopen en een aantal mooie posters aan de muur. Alle kookboeken op kleur geeft ook een mooi overzicht. Keukenprinses als ik ben was het enorm moeilijk om afstand te doen van keukenspullen en gelukkig heb ik een grote ruimte naast de keukens waar ik al mijn spullen kwijt kan.

huiskamer-036

Slaapkamer 

Vorig jaar zijn we vooral bezig geweest met het sorteren van alle spullen uit twee huizen: Nijmegen en Amsterdam. Ik had ruim veertig dozen verzameld, die ik een jaar lang niet had ingekeken en die in de kelder stonden. Wat verzamel je in al die jaren veel. Het was een behoorlijke klus om alle spullen, dozen en kamers door te nemen, maar ik was blij dat ik hulp kreeg van Guyonne en Barbara. Ook hebben we mijn slaapkamer opnieuw ingericht. Omdat je hier slaapt, is het belangrijk om rust te creëren.  Zij gaven mij bijvoorbeeld de volgende tips:

  1. Gebruik voor de jurkjes en rokjes allemaal dezelfde kledinghangers. Nu heb ik speciale kledinghangers voor de rokjes en jurkjes in dezelfde kleur en dit geeft overzicht. In mijn kledingkast hangen nu allemaal dezelfde hangers.
  2. Hang alle jurkjes en rokjes op kleur. Zo heb je een goed overzicht. Ook hangen nu alle (korte) jasjes over boven en de jurkjes en rokjes onder.
  3. Mijn liggende kleding zoals shirts, truien, vestjes en sweaters zijn allemaal op kleur gesorteerd en gevouwen in de kast.
  4. Voor mijn tweepersoonsbed heb ik nu een aantal mooie kussens, sprei en een aantal mooie dekbedden aangeschaft.
  5. Een mooie fauteuil waar je lekker in kunt lezen met leuke boeken geven ook rust
  6. Ook had ik al gordijnen, die geen licht door lieten. Zo kan ik ‘s ochtends toch lekker uitslapen, ook al wordt het in de zomer al vroeg licht.

De slaapkamer is voor mij nu echt een rustpunt. War ik heerlijk kan slapen en tot rust kan komen. Welke ruimte is dat in jouw huis?

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.