25

apr

Koalia 5

Passiescore:

Alleen in Ouwehands dierenpark: koala’s helemaal vanuit Australië, nu te zien in het nieuwe themagebied Koalia

Door Redactie

Op donderdag 25 april 2024 was het eindelijk zover: de opening van ‘Koalia’ in Ouwehands Dierenpark, de enige plek en dierentuin in Nederland waar koala’s te zien zijn. Het nieuwe gebied in het park werd feestelijk geopend en is vanaf nu voor iedereen te bewonderen. Zeker een leuk uitje voor de meivakantie met de kinderen. Maar ook voor ouders, opa’s en oma’s is het heerlijk om door deze dierentuin te wandelen.  

Alleen in Ouwehands Dierenpark: een stukje Australië in Koalia

Iedere dierentuin in Nederland is uniek en heeft zo zijn eigen unieke dieren en verblijven. Zo ook bij Ouwehands dierenpark in Rhenen. In Koalia maak je een reis van de Australische outback naar een groene oase. Droge paden leiden de bezoeker langs de hut van een ranger die zich inzet tegen bosbranden in het leefgebied van de koala’s. Via een Aboriginals grot betreed je de oase, een binnentuin van 170m2 waar de binnenverblijven van de Parma wallaby’s en koala’s zich bevinden. Tijdens de bouw van Koalia zijn veel duurzame materialen hergebruikt, zoals rotsen en stenen die zijn verwerkt in paden en bloembakken. Een paar weken daarvoor vertrok een dierverzorger van Ouwehands Dierenpark naar de San Diego Zoo om de koala’s op te halen. Na enkele weken samen te hebben gewerkt met de verzorgers daar, keerde zij terug met de drie koala’s, die het gloednieuw verblijf in Ouwehands Dierenpark vandaag betrokken.

Koalia 1

Koalia 2

Koalia 5

Olifanten 4

Bedreigde diersoort

Ouwehands Dierenpark is trots om dit unieke diersoort, de koala, te huisvesten en hun bezoekers te informeren over deze prachtige dieren en de bedreigingen waarmee hun wilde soortgenoten worden geconfronteerd. Wereldwijd worden koala’s in dierentuinen gehouden om via managementprogramma’s bij te dragen aan het genetisch gezond houden van de populatie en het behoud van de soort. De koala staat op de IUCN Rode Lijst als ‘kwetsbaar’ en Australië heeft de soort als ‘bedreigd’ aangemerkt na een snelle achteruitgang in aantal door bosbranden en overstromingen in de afgelopen jaren. Via de Ouwehand Zoo Foundation ondersteunt het dierenpark de San Diego Zoo Wildlife Alliance, die helpt bij de bescherming van koala’s in hun natuurlijke leefgebied.

Meerdere dierensoorten 

Een leuk dierentuinavontuur beleef je in Ouwehands Dierenpark! Bewonder de dieren en leer op een leuke manier over hun natuurlijke leefomgeving, de bedreigingen voor hun wilde soortgenoten en wat jij kunt doen om hen te beschermen. Ouwehand is ook anders door de reuzenpanda’s. Ontmoet de reuzenpanda’s of bewonder het jonge Afrikaanse olifantje Bumi, sta oog in oog met de ijsberen of de gorilla’s en bespied de beren in Expeditie Berenbos. Laat je wilde kant zien in RavotAapia, de grote overdekte speeljungle, of spring zo hoog als een ringstaartmaki op het springkussen in de Maki Lounge. Daarnaast kun je je verwonderen over olifanten, zebra’s, giraffes, mandrillen, verschillende vogelsoorten, ijsberen, een aquarium, tijgers en nog veel meer. Tussen de verblijven door zijn prachtige bosrijke wandelroutes uitgezet. Het Berenbos is ook een bezienswaardigheid op zich: via een mooie loopbrug wandel je door het Grebbebos terwijl je de beren en wolven onder je kunt bewonderen.

Olifanten 2

Shows en speeltuinen

Een fantastische toevoeging aan Ouwehands Dierenpark zijn de speeltuinen, vooral RavotAapia. Dit is een enorm grote overdekte speeltuin met alles wat kinderen zich kunnen wensen: glijbanen, klimtoestellen, water en zand, alles is hier aanwezig. Het is verstandig om je kinderen geen nieuwe kleding aan te trekken voordat je hier naartoe gaat! En houd een oogje in het zeil als ze nog niet kunnen zwemmen, hoewel het water overal ondiep is, kun je nooit voorzichtig genoeg zijn. Wil je tussendoor even ontspannen en toch vermaakt worden? Dan zijn de zeeleeuwenshow en de theatershow perfect leuk voor de kinderen. De theatershow wordt regelmatig vernieuwd. De zeeleeuwenshow is al jaren een favoriet en blijft een groot succes voor jong en oud. Let op: als je vooraan zit, word je gegarandeerd nat!

Show 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.