13

jun

Trentino 7

Passiescore:

Trentino in Italië biedt prachtige outdoormogelijkheden maar ook een ongerepte natuur

Door Redactie

Het ontdekken van nieuwe regio’s is bij voorbaat het leukste om te doen! Trentino is een van de mooiste vakantiebestemmingen in het noorden van Italië. Het meer ligt op het kruispunt van drie Italiaanse regio’s met Lombardije, Veneto en Trentino, en wordt omringd door talloze charmante dorpjes. Hier kun je vele outdooractiviteiten doen met de gehele familie en heb je de ideale mix van watersport, schitterende natuur en pittoreske Italiaanse stadjes. Italië blijft een favoriet land voor vakantie. En wil je in een iets minder drukke omgeving relaxen dan is Garda Trentino, het noordelijke, rustigere deel van het meer juist bij uitstek de locatie, omdat daar de drukte net iets minder is. Deze regio staat bekend als een paradijs voor berg- en natuurliefhebbers en biedt precies de rust waar je zo naar verlangt. Waarom is de regio Trentino zo speciaal?

Beschermd natuurgebied

Trentino is erg veelzijdig en heeft zelfs drie grote beschermde natuurgebieden in de regio: Adamello-Brenta, Paneveggio-Pale di San Martino en Stelvio. Deze parken hebben een rijke flora en fauna en hier heb je de mogelijkheid om te genieten van ongerepte natuur en gevarieerde landschappen. Een groene omgeving waar je een keer wilt zijn geweest.

Azuurblauwe wateren

Ook voor prachtige blauwe wateren kom je hier aan je trekken. Je vindt hier namelijk Lago di Tenno. Azuurblauw, ijskoud water dat rechtstreeks uit de bergen komt. Dat is het Lago di Tenno. Dit hoger gelegen meer vormt een prachtig contrast met het Gardameer. Daarnaast zal het middeleeuwse dorpje Canale di Tenno, met zijn sfeervolle straatjes en artistieke charme, je zeker niet teleurstellen.
Trentino 7

Bron: website Trentino, met toestemming

Trentino 5

Kleine dorpjes

In de omgeving vind je leuke kleine dorpjes, waar je nog echt het authentieke Italië ervaart. Stel je voor: je gaat zitten op een terrasje met een krantje en boekje en je drinkt hier de echte goede Italiaanse koffie? Riva del Garda en Torbole sul Garda zijn de twee meest populaire dorpjes aan de noordkant van het meer, en de Italiaanse charme zal me daar zeker bekoren. Beide dorpen zijn uniek, vol geschiedenis en elk met hun eigen karakter. Riva del Garda is een schilderachtig dorpje met kleurrijke gevels, sfeervolle straatjes en bruisende pleinen. Je kunt hier heerlijk rondwandelen, winkelen en genieten van een aperitivo aan het water. Het is de ideale plek om volledig te ontspannen. Tegelijkertijd biedt de omgeving volop mogelijkheden voor avontuurlijke outdooractiviteiten. Ben je jong en kies je voor avontuur? Torbole sul Garda heeft een jong en sportieve vibe. Windsurfen, zeilen en mountainbiken zijn hier de juiste buitensporten en je voelt de unieke en energieke sfeer. Het is de perfecte plek voor een eerste surfles voor de kinderen, of om zelf de golven te trotseren. Een wandelpad van ongeveer 4 km langs het meer verbindt Torbole met Riva del Garda, ideaal voor een mooie wandeling of fietstocht. Lekker met het gehele gezin erop uit! Ook heeft ieder dorpje zijn eigen traditionele markt, leuk voor een bezoekje.

Trentino 6

Buitensport 

Trentino, gelegen aan de noordkant van het Gardameer, is dé bestemming voor liefhebbers van buitensport en outdooractiviteiten. Hier gaan de imposante bergen geleidelijk over in glooiende heuvels vol cipressen en olijfbomen, wat een prachtig decor vormt. Het gebied is minder toeristisch dan het zuiden, wat misschien voor sommige lezers wel erg aantrekkelijk is. Geen hordes toeristen zoals je ze veel tegenkomt aan bijvoorbeeld het Gardameer, maar juist rust en ruimte. Perfect voor avontuurlijke gezinnen, die in een iets minder drukke omgeving vakantie willen vieren en even helemaal tot rust willen komen. Hier hoef je je geen zorgen te maken dat je veel Nederlanders tegenkomt, zoals in de omgeving van het Gardameer. Dit is de ideale regio voor voor wandelen, klimmen en watersporten. Jaarlijks trekken diverse sportieve evenementen klimmers van over de hele wereld aan. Daarnaast zijn er voor wandelaars en mountainbikers schitterende routes, zoals op de Monte Stivo en Monte Velo. Hier vind je meer informatie over Garda Trentino. Alles is mogelijk in deze veelzijdige regio.

Trentino 4

Bron: Keep Focus photography, met toestemming

Eten en drinken 

Voor liefhebbers van de buitensport zijn hier vele mogelijkheden, maar je kunt hier na de sport ook heerlijk dineren. Nu al denken aan een aperitivo of gelato in een van de charmante dorpen. En enkele lekkere gerechten uit de regio zijn de risotto met asperges, shitake en vegetarische jus of een lende van kalfsvlees met een heerlijke korstje van verse kruiden en een crème van erwten. Hier kun je dan ook bijpassende wijnen bij kiezen, zoals de Rebòro uit 2016 van Giovanni Poli. Het typische dessert uit de regio is een taartje van citroen met een merengue met een laagje suiker zoals bij de crème brulée. Ideaal met een wijn uit de Trentino regio uit 2005 van Cantina Toblino. Ook in deze Italiaanse regio Trentino kun je goed in de watten laten leggen met de heerlijke Italiaanse lekkernijen. Dus ook voor de gastronomie zit je hier goed!

Trentino 1

Trentino 2

Trentino 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.