3

aug

Cappadoccia
In Travel \ Reizen

Passiescore:

De mooiste gebieden van Turkije

Door Tamara Schellekens

Vorig jaar was ik op persreis in Turkije in Bodrum en het jaar daar voor bezocht ik de stad Istanbul. Beide bestemmingen lieten een prettige indruk op mij achter. Hoewel het land vorig jaar politiek niet helemaal stabiel was, zou ik er toch nog een keer op vakantie gaan. Echter, naar Bodrum was ik niet goed voorbereid. Ik moest op het vliegveld nog een visum Turkije halen en dat was niet handig. Daarom zou ik nu iedereen deze tip wil geven.

Omdat ik zelf al in Bodrum en Istanbul ben geweest, zou ik de volgende keer voor een andere bestemming in Turkije kiezen omdat ik toch de voorkeur geef aan een andere stad of locatie. Turkije ligt zowel in Azië als Europa, maar het grootste gedeelte is Azië. De ligging tussen deze twee werelddelen heeft gevolgen voor de cultuur van het land. Deze locaties staan nog op mijn verlanglijstje.

Cappadocië

Vaak zie ik mooie foto’s van luchtballonvaarten over Cappadocië. Zelf heb ik twee keer de gelegenheid mogen hebben om in een luchtballon over Nederland te varen, maar in Turkije staat dit zeker nog op mijn bucketlist. Üchisar is een dorpje in Cappadocië en bekend om de mooie rotsen. De bergen staan bekend als de reuzen die het gebied bewaakt. Dit gebied is een voormalige vulkaan en bestaat uit vele grotwoningen. Interessant om te bezoeken!

Cappadoccia

Rotsen in Göreme

Ook in Cappedocië ligt een mooi gebied met vele bijzondere gebouwen. Prachtige beschilderingen waardoor dit dorpje letterlijk op een openluchtmuseum lijkt. Kerkjes, de liefdesvallei, het is de plaats om je partner ten huwelijk te vragen!

Goreme

Vissen in Dalyan

Als je af en te rust wil, is Dalyan het bezoeken waard. Dit traditionele en oude vissersstadje aan de Zuidwestkust van Turkije past in het lijstje van mooie plaatsen thuis. Het is een natuurgebied van Köycegiz-Dalyan. In dit gebied leeft een bijzondere schildpad, de Caretta Caretta. De resten van de oude stad Kaunos zijn hier overgebleven. Specifieke en speciale graftombes in de rotswanden zijn een mooie afwisseling in het traditionele landschap.

De oudheid in Side

Side is populair onder de Nederlanders. Hier ligt ook een mooi strand, maar wat niet iedereen weet is dat het ook één van de plaatsen is waar de Oudheid het best bewaard is gebleven. Het Rome van Turkije met de vele amphitheaters, de stadspoort, de tempel van Apollo boven op de klif en dat in combinatie met een lekkere zonvakantie?

Side

Taurusgebergte

Natuur en het panoramisch uitzicht wordt gecombineerd in het Taurusgebergte. Vanuit de rotsen heb je een prachtig beeld en kun je mooie wandelingen maken. Dit gebied wordt ook het bloemengebied genoemd. Dit gebergte ligt vlakbij Antalya aan de Middellandse zee. Ben jij hier al eens geweest?

Fethiye

De stranden en de omgeving van Fethiye staan vaak op de lijstjes van mooiste stranden van de wereld. Witte stranden, een blauwe lagune, je waant je er in een tropisch paradijs en het is nog dichtbij ook. Dit strand is nog ongerept. De naam Fethiye betekent “de zee der doden” en is afgeleid uit een legende over twee geliefden. Tijdens een storm kwam een jongen in de zee om en zijn geliefde sprong hem achterna. Je kunt hier niet zomaar een hotel of appartement bouwen.

Hoe vaak ben jij al in Turkije geweest? Ik vind het land nog steeds prettig om te bezoeken. Maar zeker wil ik een tip met je delen: het is dus belangrijk om een visum Turkije aan te vragen. Dan hoef je niet te wachten op de luchthaven en kan jouw vakantie snel beginnen. Geniet ervan als je nog weg gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.