15

nov

IMG_9752
In Fashion \ Musthaves, Schoenen

Passiescore:

Kleren maken de man

Door Redactie

Het spreekwoord kleren maken de man is wel waar. Kleding is een onderdeel van wie je bent en het is een onderdeel van je personal branding. Ik moet het eerlijk toegeven, ik vind dat best belangrijk. Ook bij de “man”. Ik knap af op een onverzorgde look, scheuren of vlekken en houd misschien toch wel meer van klassiek met een tikkeltje casual. Met mooie kleding onderscheid je je van anderen. Omdat ik werk op de hotelschool moet ik wel rekening houden met de geschreven en ongeschreven kledingwetten van mijn beroep en bedrijf.  

Zelf ben ik altijd redelijk keurig gekleed. Dit heeft te maken met mijn beroep, maar ook omdat ik het mooi vind. Een persoonlijk kleding- en kleuradvies kan dan soms best handig zijn. Ook uiterlijk is meer dan kleding alleen. Ook het kapsel en de nagels moeten er ook goed uit zien, Het is het totaalplaatje waar ik voor val. Vroeger viel ik altijd op stoere en zakelijke mannen. Flitsend, stappen en uitgaan. Maar de laatste tijd is daar verandering in gekomen. Een lieve en betrouwbare man, mét een leuke zakelijke en casual look, maar ook die mij rust geeft en waar ik helemaal mezelf kan zijn, is ook fijn. Een avondje naar het theater, de film of een avondje op de bank, daar kan ik nu intens van genieten.

Stijlvolle mannen en hun kleuren 

Maar bij de man is het ook leuk als hij zijn best doet om er mooi uit te zien als we samen een avondje uit gaan. Ik houd in de zakelijke omgeving van mannen in kostuum of pak (en dan het liefste donkerblauw met een mooi wit overhemd). In de meer casual setting bij een avondje dineren of lekker thuis geef ik de voorkeur aan een spijkerbroek met een overhemd en/of poloshirt. Een bierbuik is voor mij not done!  Niet alleen de soort kleding is belangrijk, maar ook de kleur. Donkere kleuren bedekken en camoufleren, heldere kleuren trekken de aandacht. Het grappige is dat kleur ook iets zegt over persoonlijkheid. Donkerblauw en donkergrijs zijn kleuren die betrouwbaarheid en een zakelijke houding uitstralen.  Zwart is creatief maar werkt afstandelijk. Ik draag het zelf graag, maar dat komt omdat het mijn lichaam camoufleert en aftekent en juist bij de hotelschool hoort waar we vooral veel met de horeca samenwerken. Mooie schoenen voor de man horen daar ook bij de kleding. Ik heb een “zwak” voor bruine halfhoge suède schoenen bij mannen met een beetje een puntige en stoere neus. Van deze afbeeldingen word ik vrolijk. Floris van Bommel schoenen zijn altijd mooi: klassiek, tijdloos en goed van kwaliteit. Ook draag ik zelf veel schoenen van dit merk. Kijk voor meer informatie op de website: Van Bommel schoenen.

IMG_9752

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.