30

sep

Engelsramen.be3

Passiescore:

Dit breng je best al in orde, nog voor je aan een renovatie star

Door Redactie

Heb je een woning gekocht die helemaal opgeknapt moet worden? Dan ben je nu waarschijnlijk al aan het dromen over het eindresultaat… Maar daar zijn we helaas nog niet. Of je nu enkel een paar kamers wilt moderniseren, een nieuwe keuken wilt plaatsen of een volledige verbouwing plant, de juiste voorbereiding is belangrijk om stress en onverwachte problemen te voorkomen. Voordat je dus enthousiast aan grote sloopwerken begint of je nieuwe interieur uitkiest, zijn er een aantal zaken die je beter eerst in orde brengt. 

Maak een gedetailleerd renovatieplan

Een goed begin is het halve werk, en dat geldt zeker ook voor een renovatie. Neem om te beginnen dus de tijd om een gedetailleerd plan te maken van alles wat je precies wilt veranderen. Denk na over de materialen die je wilt gebruiken, de indeling van de ruimte, de stijl en de kleuren. Zo krijg je meteen een duidelijk beeld van het eindresultaat en het voorkomt ook dat je tijdens de renovatie van gedachten verandert en daardoor extra kosten maakt. Maak ook een realistische planning. Hoelang denk je dat de renovatie zal duren? Daarbij houd je best rekening met eventuele tegenslagen, want die zijn er nu eenmaal af en toe tijdens een verbouwing.
Engelsramen.be3

Stel een budget op

Bij een renovatie komen al snel heel wat kosten kijken, dus het is belangrijk om van tevoren een budget op te stellen. Bereken de kosten van materialen, de uren van arbeiders die je gaat inschakelen en eventuele extra’s zoals vergunningen. Vergeet daarbij zeker niet om een buffer in te bouwen voor onvoorziene uitgaven. Helaas kom je tijdens de werken wel een aantal dingen tegen die je niet had voorzien, zoals vochtproblemen of verouderde elektriciteit, zeker in oudere woningen. Als je een lening nodig hebt voor de renovatie, informeer dan ook op tijd bij je bank naar de mogelijkheden.

Regel de nodige vergunningen

Bij sommige renovaties is het verplicht om een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Dit geldt vooral voor grotere werken, als je bijvoorbeeld je woning wilt uitbreiden of de gevel verandert. Controleer dus op tijd welke vergunningen je nodig hebt om problemen met de overheid te vermijden. Je wilt natuurlijk niet halverwege de renovatie je werken moeten stilleggen omdat je geen vergunning hebt. Daarnaast is het ook slim om je buren op de hoogte te brengen van de renovatie, zeker als deze voor overlast kan zorgen. Zo blijf je goede vrienden.

Controleer de staat van je woning

Voordat je aan de renovatie begint, is het slim om een grondige inspectie van je woning te laten uitvoeren. Kijk naar de staat van het dak, de funderingen, de leidingen en de elektriciteit. Dit helpt weer om onverwachte kosten tijdens de werken te vermijden. Als je bijvoorbeeld je badkamer wilt renoveren, maar je ontdekt dat de leidingen verouderd zijn, kan dat voor serieuze vertragingen zorgen. Bij de inspectie van je woning kan het ook nuttig zijn om na te denken over de isolatie en ventilatie. Wil je bijvoorbeeld nieuwe ramen plaatsen, dan is het verstandig om te kiezen voor isolerende pvc ramen. Die zijn niet alleen energiezuinig, maar ook onderhoudsvriendelijk.

Engelsramen.be1

Kies de juiste vakmensen

Een renovatie doe je meestal niet alleen. Zeker als je zelf niet zo’n handige Harry bent, is het verstandig om de juiste vakmensen in te schakelen voor bepaalde klussen. Vraag altijd een aantal offertes aan bij verschillende aannemers zodat je de prijzen kan vergelijken, maar let ook op hun ervaring en referenties. Goedkoop kan uiteindelijk duurkoop zijn als de kwaliteit te wensen overlaat. Als je op zoek bent naar specialisten voor bijvoorbeeld ramen en deuren in Lokeren, kies dan voor een bedrijf met een goede reputatie en de nodige ervaring. Zo ben je zeker dat de werken correct en volgens de afgesproken planning verlopen.

Engelsramen.be2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.