17

jul

Zeeland 6

Passiescore:

Het staat bol van de activiteiten in Zeeland

Door Tamara Schellekens

Hier aan de Zeeuwse kust. Zeeland betekent voor mij vakantie, lekker wandelen door de duinen en op het strand. Ik vind dit één van de mooiste gebieden in Nederland. Van jongs af aan kwam ik er al en ik keer er ieder jaar graag terug. Het is een mooi gebied waar je helemaal tot rust komt, maar dat hoeft niet want je hebt er tal van activiteiten die je lekker in beweging houden. En in Zeeuws-Vlaanderen heb ik vier super gave activiteiten aan mijn ervaring mogen toevoegen die ik voor de eerste keer deed. 

1. Wandelen

De laatste maanden probeer ik steeds 10.000 stappen per dag te halen. Daarom is het heerlijk om in Zeeuws-Vlaanderen lekker te wandelen. Het gebied rondom de slufter van de zwin is prachtig. Je kijkt uit over een heel groots gebied en kunt helemaal naar België kijken. Het is een prachtig natuurgebied waar je duinen, schorren en polders door elkaar vindt en verbindt en een magistraal uitzicht hebt! Een slufter is een strandvlakte achter de duinen. Ook geven gidsen mooie rondleidingen in dit gebied waar je nog meer te weten komt van deze prachtige natuur en de verschillende plantensoorten.

Zeeland 2

2. Suppen op het strand

Ik zie vaak mensen in de Amstel op een surfboard staan en dan peddelen in het water. Het was voor mij een compleet nieuwe ervaring om lekker in de zee met z’n achten te gaan supersuppen. Eerst kregen we een aantal oefeningen op het zand en daarna gingen eerst zittend en dan staand op een grote surfplank door de golven van de zee. Best spannend, maar een leuke ervaring!

Zeeland 1

3. Boerengolf

Ook iets nieuws voor mij! Ik had er al vaak over gehoord maar boerengolfen had ik zelf nog niet gedaan. Met een grote “golfclub”, zo groot als een bezemsteel met klomp en voetbal, leerde ik de eerste beginselen van boerengolf. Een leuk uitje voor het hele gezin! Bij Boerenhoeve Nieuwvliet heb je nog tal van andere activiteiten zoals een groot glimpark en shoot outs.

4. Toeren met een golfkarretje

Soms is het héérlijk om je te laten vervoeren of zelf achter het stuur plaats te nemen! Lekker toeren door de duinen met een golfkarretje. De wind in je nek, lekker gezellig met drie tot vier personen de omgeving verkennen. Dit was voor mij ook nieuw, maar zeker voor herhaling vatbaar!

Zeeland 3

5. Het gebied verkennen met de e-bike of fiets

De eerste keer dat ik op de e-bike mocht “fietsen” was onlangs in Zeeland. Wat is dat fijn! Die dag waaide het ook erg hard en dan is een steuntje in de rug best wel prettig. Het voelt als een soort brommer op de fiets en als het hard waait, is het ideaal. Wat is er mooier dan fietsend door het prachtige duinlandschap? Je hebt mooie uitkijkpunten, je hebt een mooi uitzicht en ook nog een aantal verschillende hoogtes.

Zeeland 4

Ik heb zoveel leuke activiteiten gedaan in Zeeland dat in het tweede artikel nog meer leuke tips komen binnenkort. Hoe vaak ben jij al in Zeeland geweest?

Deze persreis en activiteiten zijn aangeboden aan Passievrouwen.

– advertentie –

 

Totaal 3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.