1

feb

Waddengenot 3

Passiescore:

Het Waddengebied bij Pieterburen, een goede uitvalsbasis en genot om lekker te wandelen en te relaxen

Door Redactie

Pieterburen is een klein dorpje in het Noorden van Nederland, bekend van het zeehondencentrum Pieterburen en de start van het Pieterpad. Iets boven Groningen en dichtbij het prachtige park Lauwersmeer heb je een kleinschalig plein met veel faciliteiten, waaronder hotel Waddengenot met het onlangs vernieuwde wellness- en saunacomplex.
WerkmanFotgrafie_Pieterburen-04-1-1202x800

 

Als je er even helemaal uit wilt zijn, dan is een reisje naar het Noorden van Nederland een leuke ontdekking, waar je niet zo snel zult komen (als je er niet woont). Maar het is een prachtig gebied met veel mogelijkheden. Ten eerste begint de eerste Noordelijke wandeling van het Pieterpad van Pieterburen tot aan de Pieterberg in de buurt van Maastricht. Wij houden van wandelen en onze meisjes ook, dus we hebben hier het eerste gedeelte lekker gewandeld. Daarnaast is het heerlijk thuis komen na een dagje lekker in de buitenlucht.

Een goede nachtrust

Hotel Waddengenot is een prima start voor de wandeltocht. Je hebt er normale hotelkamers of kleine appartementen met twee slaapkamers, dus dat is ideaal voor onze meisjes. In de avond hebben we genoten van een diner in het restaurant van het hotel, waarbij je kunt kiezen van een gevarieerde kaart. De echte traditie uit deze regio is de mosterdsoep, dus die hebben we zeker geprobeerd en was heerlijk. Een mandje met brood en verschillende soorten smeersels, maar je kunt er ook kiezen voor een vlees of vis tapasplank. Ideaal als je met meerdere personen bent. Voorgerechten zoals carpaccio en zalm, het is een prima gevulde menukaart. Ook staan er verschillende gerechten op van vis, zoals zalm of kibbeling. Het diner is gezellig en je kunt uit verschillende gerechten kiezen. Ook de desserts zien er leuk uit en zijn mooi kleurrijk. De verschillende ingrediënten komen uit de regio en de zalm wordt zelfs 12 uur gepekeld in dry rub van bruine suiker, zeezout en wijnbes. De zalmen worden 48 uur op een mix van eiken, beuken en een vleugje rookturf gerookt. De groenten en streekbieren komen ook uit het noorden. Lokaal en lekker dichtbij.

Waddengenot 2

Pieterburen 1

Waddengenot 3

Rustige sauna en wellness

Het onlangs geopende wellness en saunacomplex is een mooie bonus bij het hotel. Je hebt namelijk vier verschillende sauna’s, twee heerlijke elektrische massagestoelen, een infrarood sauna en nog een Turks stoombad. Bij de boeking van het hotel en de appartementen kun je gratis gebruik maken van de sauna. Heerlijk als je de gehele dag hebt gewandeld of lekker na het diner nog even wilt bijkomen. De sauna ziet er schoon uit en is gloednieuw. Je kunt erin met een speciale code en kunt je kleding en persoonlijke bezittingen in een kluisje doen. Mogelijkheden om fijn te douchen en te relaxen in overvloed en echt een meerwaarde bij het hotel en de appartementen.

WerkmanFotgrafie_Pieterburen-02-1-1202x800

Een goede start van de dag

De volgende ochtend uitgebreid ontbijten zit bij de overnachting in. Het ontbijt is basic, maar prima. Vers gebakken broodjes met een goed en gevarieerd beleg, vers fruit, koffie en thee en een gekookt eitje als je wilt. Je kunt hier goed starten om vervolgens de volgende etappe van het Pieterpad te gaan wandelen. In het dorpje Pieterburen zou je ook nog kunnen gaan wadlopen of de boot kunnen pakken naar Schiermonnikoog. Dan kom je daar ook nog eens😊. In de zomer zit het terras helemaal vol en kun je er terecht voor een kopje koffie of een ander drankje.

Waddengenot 3

Hotel Waddengenot ligt op een centrale locatie in Pieterburen en in de lente en zomer hebt je naast he hotel een grand café en een restaurant. Het geeft een gemoedelijke sfeer en je kunt er je prima een of twee dagen vermaken. Jouw bezoek aan Waddengenot kun je eventueel combineren met een bezoek aan de stad Groningen of een van de andere Waddeneilanden. Wanneer ga jij naar Pieterburen? En heb je al zin in een weekendje weg?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.