15

mrt

Japan Tenzing 1
In Travel \ Reizen

Passiescore:

Dromen! Welke verre bestemming is het gaafst?

Door Tamara Schellekens

Wegdromen! Het is weer voorjaar. Tijd om de verre reisplannen te maken voor komende zomer en het najaar. Zeker als je een verre reis wilt maken, is het handig om dit vooruit te plannen. Dit brengt iets meer voorbereiding met zich mee. Met een aantal vrienden uit Amsterdam is het idee om misschien volgend jaar maart een aantal weken naar Japan te gaan. Maar deze zomer wil ik ook nog een verre reis maken. Ik weet echter nog niet waar naar toe. Deze vijf bestemmingen wil ik zeker de komende jaren nog gaan zien! 

Australië

Australië staat ook nog hoog op mijn lijstje om nog een keer terug te gaan. In 2001 maakte ik met mijn toenmalige vriendje een reis naar het Oostelijk gedeelte van Australië. We vlogen toen op Sydney en reisden via Brisbane, Noosa, Byron Bay naar Fräser Island, een prachtig meer met drie kleuren blauw. Dit is nog steeds één van de mooiste plaatsen, die ik in mijn leven heb gezien. Vervolgens trokken we door naar Airlie Beach, Townsville en the Great Barrier ReefOok vond ik de omgeving van Cape Tribulation en Cairns prachtig: het gebied waar het tropisch regenwoud de oceaan treft. Rondreis Australie met de omgeving van Perth, de westkust en iets langer in de Outback blijven hoog op mijn lijstje staan.

Cape Tribulation Tenzing 4

Cape Tribulation

Fraser Island Tenzing 2

Fräser Island

Argentinië

Een bestemming voor in het najaar: Argentinië! Argentinië is een land waar ik graag een lekkere biefstuk wil eten, de tango wil leren dansen, naar de glettsjers in Patagonië wil bezoeken en het allerliefste zou ik het willen combineren met een trip naar Antartica. Toen ik in Zuid-Afrika de pinguïns heb gezien, vond ik dit een van de leukste beesten. Op Antartica lopen ze vrolijk en los rond. Maar eerst nog maar even sparen!

Malediven 

Een droombestemming om naar toe te gaan, lijkt me de Malediven. Wel mét een hele leuke man. Het lijkt me heerlijk om tien dagen volledig te relaxen op dit mooie bounty eiland. Als ik soms op Pinterest en Instagram plaatjes voorbij zie komen, dan weet ik het zeker dat ik daar nog een keer naar toe ga! Zo’n huisje voor je zelf alleen helemaal aan het strand, schommelen, drinken uit een kokosnoot. Goed vooruitzicht voor de komende vijf jaar.

Japan

Een andere bestemming, die ik graag de komende jaren wil bezoeken, is Japan. Een land vol verrassingen en tegenstellingen. Het land van de Rijzende zon. Ik ben benieuwd naar de hoofdstad Tokyo, de keizerlijke stad Kyoto met mooie tempels, zen-tuinen en markten, maar ook het berggebied Mount Fuji op 3776 meter hoogte. Of meegaan met een echte Shinkans-trein door de schilderachtige dorpjes en religieuze bezienswaardigheden van het land met de rijke geschiedenis. Rondreis Japan? Wellicht is dat een mooi plan voor 2019?

 

Japan Tenzing 1

India 

Vorig jaar was ik in Thailand. Als ik een ander Aziatisch land zou moeten kiezen, zou ik misschien India aandoen. Dit land op het Indische subcontinent heft na China de meeste inwoners, circa 1 miljard (!). Dit schiereiland aan de Indische oceaan met de Taj Mahal, het gebied Hampi op de route tussen Mysore en Goa, tempels, ruïnes, Leh en de Himalaya, de waters van Kerala,de hoofdstad Goa en de heilige steden. Ik zie hier mezelf naar toe vliegen.

Wat zijn jouw droombestemmingen? Waar wil jij nog graag naar toe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.