21

jul

nadieh
In Sport \ Geen categorie

Passiescore:

Wat is jouw power hour?!

Door Redactie

Wat is “het beste” moment van de dag om je sportkleding aan te trekken om je vervolgens te gaan uitsloven in de sportschool? Vandaag lees je er in dit artikel meer over! 

Eigenlijk is het vooral belangrijk dat je een moment kiest dat perfect voor jou werkt. Het gaat erom dat je er vooral veel zin in hebt, of zin kan maken. Het tijdstip kan wel degelijk een rol spelen wanneer je voor een wedstrijd traint, een persoonlijk record of als je nog geen ‘sportritme’ hebt opgebouwd.

Eind van de middag
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je lichaam het beste presteert tussen 16:00 en 20:00 uur. Het schijnt dat op dit deel van de dag je lichaamstemperatuur het hoogst is waardoor je meer kracht en uithoudingsvermogen hebt. Daarnaast ben je ook een stuk soepeler, omdat je al een (halve) dag erop hebt zitten. Vooral wanneer je je pr wilt verbeteren is dit een slim moment.

In de ochtend
Wanneer je nog niet helemaal een fijn sportritme hebt gevonden en je moet jezelf nog steeds naar de sportschool slepen, is het handig om in de ochtend te gaan sporten. Uit onderzoek blijkt dat het in de ochtend makkelijker is om je sportritme vast te houden dan in de middag. Ook zegt men dat je in de ochtend meer calorieën verbrandt. Daarnaast heb je een voldaan gevoel als je je workout al gekilled hebt in de ochtend en de hele dag nog aan je voeten ligt. Je voelt je frisser van geest en hebt meer energie! Trouwens, de meeste succesvolle mensen zijn ochtendmensen waarbij sporten in de ochtend op het prioriteitenlijstje staat :). Wel is het belangrijk dat je je nieuwe sportritme even de tijd geeft. Het duurt namelijk gemiddeld 66 dagen om een nieuwe gewoonte eigen te maken. Dat je die nieuwe gewoonte in het begin nog niet helemaal top vindt is logisch. Het is namelijk een mindset die je moet veranderen. Maar een van de beste tips om die mindset te kunnen veranderen is door iets leuk te vinden en niet te zeuren, maar het gewoon gaan doen!

nadieh 3

Je kunt blijven zeggen dat je gezonder wilt leven en wilt gaan sporten, maar doe het dan ook! Je moet ergens beginnen en waarom niet nu? In de tijd dat je aan het zeuren bent, had je al lang een workout kunnen doen;). GO FOR IT!!

Geschreven door: Nadieh Oosterlaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.