24

sep

Van Dyck dekbedden

Passiescore:

Slapen is mijn grootste hobby!

Door Tamara Schellekens

Ik moet iets bekennen! Slapen is mijn grootste hobby. Je kunt me niet blijer maken als ik weet dat ik in de ochtend uit kan slapen. En: ik heb een soort van “tic”. Ik was mijn beddengoed namelijk minimaal een keer per week en in de zomer misschien wel twee keer. Ik word zó blij van het feit van heerlijk schoon en fris gewassen beddengoed.

Slapen is belangrijk voor me. Ik merk dat ik er niet goed tegen kan als ik niet kan slapen. Over het algemeen heb ik geen moeite met slapen. Een enkele keer word ik midden in de nacht wakker. Door de week probeer ik er rond 23.00 uur in te liggen en slaap dan tot de volgende ochtend 8.00 uur. Soms word ik ‘s nachts wel eens wakker, maar gelukkig valt dit best mee. En nu ik met mijn digitale coach ga beginnen, krijg ik binnenkort een activity tracker om mijn slaap te meten. Slaap ik diep? Hoeveel slaap ik per nacht? Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat helemaal niet weet! Mijn lesrooster is op dit moment zo relaxed dat ik nooit voor 10.30 uur hoef te beginnen! Een ultieme luxe! Ik merk het als ik niet goed slaap. Dan ben ik aan het einde van de week minder fit en kan ik me niet goed concentreren.

Maar om nog even terug te komen op het beddengoed. Ik heb een aantal lagen beddengoed. Een soort van ultiem gevoel van hygiëne. Voor mijn gevoel moet er eerst op het bed een molton liggen. Vervolgens dek ik het met een hoeslaken. De beste aankoop, die ik ooit heb gedaan, is een traagschuimkussen. Sinds dat moment heb ik het gevoel dat ik altijd uitgeslapen wakker word zonder nek- rug of schouderpijn. Mijn nek ligt comfortabel, heeft een goede steun, … het traagschuimkussen vormt zich naar mijn nek en hoofd en heeft een goede balans. Om het kussen doe ik ook een molton en een kussensloop. Overdreven? Ik vind van niet!

En een mooi dekbedovertrek van Van Dyck wat meteen ook een echte eyecatcher is in de slaapkamer. Een mooie print in niet te felle kleuren. Mijn slaapkamer is blauw, licht blauw en wit. Ik houd op een of andere manier van rustige kleuren in slaapkamer. Misschien combineren met een tikkeltje rood? Streepjes of ruitjes? Tijd om eens iets nieuws uit te gaan zoeken! Van mijn eetclub kreeg ik met mijn verjaardag een grote wereldkaart. Mooi om alle bestemmingen op te hangen in de slaapkamer. Of hang ik hem toch in de woonkamer? Daarnaast vind ik een mooie authentieke spiegel stijlvol. En ook handig, want iedere morgen wil ik toch even in de spiegel kijken hoe ik eruit zie!

De slaapkamer is trouwens nog een kamer in huis die ik de komende weken verder ga vormgeven. Er staan nu nog een aantal kastjes in die ik eigenlijk niet mooi genoeg vind. Tijd om mijn slaapkamer een nieuwe stijl te geven. De komende weken lekker shoppen en heerlijk slapen met de steeds later opstaande zon. In de zomer werd ik automatisch wakker door de zon, maar nu kan ik weer heerlijk mijn grootste hobby beoefenen! En turqoise is mijn lievelingskleur, dus onderstaandVan Dyck 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.