18

feb

Style italy
In Fashion \ Accessoires, Musthaves

Passiescore:

Wat draagt een man bij welke gelegenheid? Kleding maakt de man

Door Redactie

Mijn man heeft de afgelopen maanden, of eigenlijk gezegd vooral het afgelopen jaar, voornamelijk thuis gewerkt. Het was best gezellig want zo heeft hij veel meer meegekregen van de meisjes dan hij anders had ervaren. Ze zijn nu nog zo jong en ontwikkelen zich zo snel. Toch had Corona ook positieve elementen als je het aan ons vraagt. Maar zo langzamerhand wordt het “leven” weer normaler en krijgen we ook weer de eerste uitnodiging(en) voor feestjes, een bruiloft en weekendje weg. Het is wel jammer dat mijn man weer meer naar kantoor gaat, dus hij zei afgelopen weekend dat we maar eens lekker samen moesten gaan shoppen. Oppas gevraagd en samen lekker een dagje op pad.

Casual 

Nu komt het bijna niet voor dat mijn man uit zichzelf zegt dat hij wil winkelen, dus ik heb deze gelegenheid met beide handen aangegrepen, dat snap je wel. We gingen lekker op pad en maakten er een leuke dag van inclusief heerlijke lunch. De eerste winkel was een leuke zaak waar veel slim fit jeans voor heren te koop zijn. Deze iets meer getailleerde jeans vind ik mijn man goed staan. Zeker omdat hij lang is en erg slank, past dit perfect. Met een te wijde broek moet je niet aankomen. Maar goed, spijkerbroeken zijn vooral voor het weekend en op vakantie en het was ook zaak om zijn garderobe van slim fit overhemden aan te vullen. Zo’n overhemd is ideaal want je hoeft het maar te wassen, uit te hangen en niet te strijken en dat vind ik vooral prettig:). We hebben al was genoeg en dat komt vooral op mij aan….

Tenue de ville 

Op zich heeft mijn man best een goede kledingsmaak. Hij komt niet vaak thuis wat ik echt niet mooi vind. Binnenkort hebben we dan weer onze eerste bruiloft. Eind september brengen we de meisjes een weekendje bij opa en oma en kunnen we weer eens ouderwets los gaan. Het bruidspaar heeft er zin want ze willen een knalfeest geven. Ook niet geheel onlogisch nu ze hun bruiloft al drie jaar achter elkaar hebben moeten uitstellen. Op de uitnodigingskaart stond tenue de ville, dus ook maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om iets leuks te kopen. Tenue de ville is een nette dresscode, maar niet te chique. Het betekent letterlijk kleding van de stad, dus de kleding die je in de stad draagt. Vroeger werd dit genoemd voor de kleding die je buitenshuis droeg. Het is een beetje formele stijl met een tikkeltje chique. Bij dames zie je vaak een pastelstijl, dus misschien moet ik mezelf ook maar eens trakteren op iets nieuws? Want ja deze dag hebben we vooral besteed aan het kleden van de man, maar we zijn geslaagd en het was een leuk dagje uit! Wat is favoriet bij jouw man en/of vriend?

Style italy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.