18

jul

Zonnebrillen 1

Passiescore:

Waarom een zonnebril met gepolariseerde glazen?

Door Redactie

Tijdens je zoektocht naar een nieuw zonnebril kom je allerlei soorten zonnebrillen tegen. De kans is groot dat je ook op zonnebrillen met gepolariseerde glazen stuit. Doordat je hier meer voor betaalt dan voor een zonnebril met ‘standaardglazen’, vraag jij je misschien af waarom je voor een bril met gepolariseerde glazen kiest. Hieronder staan de belangrijkste redenen op een rijtje.

Minder last van schitteringen

Draag je een zonnebril in de auto en heb je last van schitteringen op het wegdek? Dan heb je geen zonnebril met gepolariseerde glazen. Dit soort zonnebrillen zorgt er namelijk voor dat je minder last hebt van horizontale schitteringen. De glazen zijn namelijk voorzien van een filter. Het grote voordeel hiervan is dat je een stuk fijner kijkt als de zon schijnt. De kans dat je verblind wordt, is bovendien kleiner als je een zonnebril heren met gepolariseerde glazen draagt.

Zonnebrillen 1

Scherper en gedetailleerder zicht

Voor sommige mensen is de verminderde kans op verblinding al voldoende om voor een zonnebril met gepolariseerde glazen te kiezen. Ben je nog niet geheel overtuigd? Dan moet je weten dat het zicht ook een stuk scherper en gedetailleerder is als je zo’n zonnebril draagt. Hierdoor kun je op zonnige dagen probleemloos objecten en vormen waarnemen zonder dat je hiervoor moet knijpen met je ogen.

Kleuren zijn beter waarneembaar

Als je regelmatig een zonnebril draagt, komt het je misschien wel bekend voor dat het soms lastig kan zijn om kleuren waar te nemen. Dit is vooral het geval als de zon op een zomerse dag fel schijnt. Wie dit probleem herkent, heeft nog niet eerder een zonnebril met gepolariseerde glazen gehad. Een bril met dit soort glazen zorgt er namelijk voor dat de natuurlijke kleurwaarneming behouden blijft. Het grote voordeel hiervan is dat je altijd ziet wat de daadwerkelijke kleur van iets is.

Ogen worden minder snel moe

Het komt je vast wel bekend voor dat je ogen aan het einde van een zonnige dag behoorlijk moe zijn als je veel tijd in de zon hebt doorgebracht. Een gewone zonnebril verandert hier niet bijzonder veel aan, maar een Ray-Ban zonnebril met gepolariseerde glazen wel. Door de speciale glazen van deze zonnebril worden je ogen minder blootgesteld aan (zon)licht. Bovendien zijn schittering verleden tijd, waardoor je ogen langer ‘fris’ blijven dan wanneer je geen zonnebril of een standaard zonnebril draagt.

Ideaal voor verschillende buitenactiviteiten

Zoek je een zonnebril voor buitenactiviteiten? Dan zijn gepolariseerde glazen wat ons betreft echt onmisbaar. Doordat je geen last hebt van vervelende schitteringen, zijn deze brillen bijvoorbeeld ideaal als je veel tijd doorbrengt op of langs het water. Vandaar dat veel watersporters een zonnebril met gepolariseerde glazen dragen. Ook voor wintersporters, wandelaars en fietsers zijn dit soort brillen ideaal. Daarnaast mag een zonnebril met gepolariseerde glazen niet ontbreken als je veel onderweg bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.