30

jul

Dokterssetje Kiddeaus 1
In Kids \ Kids

Passiescore:

Een rollenspel spelen voor kinderen is leuk met het duurzame speelgoed van Kiddeaus

Door Redactie

Het is ontzettend leuk als je de meisjes ziet ontwikkelen en dat ze ook steeds meer samen spelen in een rol. De verkleedkist is hier iedere dag als ze thuis zijn een complete ravage, omdat ze het leuk vinden om te verkleden en zich in te beelden. Daarom is het ook zo leuk als je daarbij duurzaam speelgoed kunt kopen, wat de rollenspelen nog meer tot leven brengt. Soms spelen ze doktertje of zustertje en daarom is de doktersspeelgoedset met houten spulletjes van Kiddeaus een enorme hit hier. Waarom is een rollenspel zo belangrijk voor peuters en kleuters? 

1. Ontwikkeling van sociale vaardigheden

Doktertje spelen helpt kinderen bij het ontwikkelen van belangrijke sociale vaardigheden. Houten dokterssetje van Kiddeaus is daarbij een absolute hit. De speelsset bestaat uit een leuk rood etuitasje, een spuitje, een stethoscoop,zalf, thermometer en alle andere toebehoren voor het spelen van doktertje of zuster. Het is vooral duurzaam speelgoed van hout. Het kan niet kapot en het is ook echt gewoon fijn in de hand en in gebruik. De stethoscoop komt tevoorschijn om de hartslag van een vriendje of knuffelbeer te beluisteren en de reflexen worden getest met het hamertje. Natuurlijk moet ook de temperatuur gemeten worden en na het stellen van een diagnose maakt een pleister of medicijn iedereen weer beter! Of een vriendje nu genezen moet worden van een zere knie, of de knuffel van zijn hoge bloeddruk afgeholpen moet worden, het kan allemaal met het doktersspeelgoed van Kiddeaus! Tijdens dit spel leren kinderen communiceren, samenwerken en empathie tonen. Ze moeten bijvoorbeeld uitleggen wat er mis is met hun “patiënt” en hoe ze van plan zijn om hen te helpen, wat hun taalvaardigheden en vermogen om met anderen om te gaan verbetert.

Dokterssetje Kiddeaus 3

2. Stimuleren van de verbeelding

Doktertje spelen moedigt de verbeelding en creativiteit van kinderen aan. Ze creëren scenario’s en verhaallijnen die hen helpen om hun fantasie te verkennen. Dit soort spel is cruciaal voor cognitieve ontwikkeling omdat het hen leert om problemen op te lossen en creatieve oplossingen te bedenken.

3. Begrip van hoe een doktersbezoek gaat 

Door doktertje te spelen, krijgen kinderen een beter begrip van wat er gebeurt tijdens een doktersbezoek. Ze raken vertrouwd met medische instrumenten en hulpmiddelen zoals een prikje, een drankje en een flesje, wat kan helpen om angst voor echte doktersbezoeken te verminderen. Ze leren ook basisbegrippen van gezondheid en hygiëne, zoals het belang van handen wassen en het verzorgen van wonden.

4. Emotionele ontwikkeling

Dit rollenspel biedt kinderen een veilige manier om hun gevoelens en ervaringen te verwerken. Als jouw kindje bijvoorbeeld onlangs een doktersbezoek heeft gehad, kan het naspelen van dit scenario helpen om eventuele angst of stress die daarmee gepaard ging, te verwerken. Het stelt hen in staat om hun gevoelens te uiten en te begrijpen. Het is ook goed om  verschillende scenario’s aan te moedigen. Laat ze soms de dokter zijn, maar ook de patiënt of een verpleegkundige.

5. Stimuleren van motorische vaardigheden

Tijdens het spelen van dokter, gebruiken kinderen vaak fijne motorische vaardigheden, zoals het hanteren van speelgoedinstrumenten (stethoscoop, thermometer, etc.). Dit soort activiteit helpt bij de ontwikkeling van hand-oog coördinatie en fijne motoriek.

Dokterssetje Kiddeaus 1

6. Versterken van probleemoplossend vermogen

Kinderen leren ook om problemen op te lossen tijdens het doktertje spelen. Ze moeten nadenken over wat hun patiënt mankeert en welke stappen nodig zijn om hen te genezen. Dit bevordert hun vermogen om logisch te denken en beslissingen te nemen. Stel uitdagende situaties voor je kinderen door ze  aan te moedigen om creatief na te denken en problemen op te lossen.

7. Vertrouwen en zelfstandigheid

Dit type spel helpt kinderen om zelfvertrouwen op te bouwen en zelfstandiger te worden. Door de rol van de dokter aan te nemen, leren ze verantwoordelijkheid en krijgen ze het gevoel dat ze controle hebben over een situatie. Dit kan hun zelfvertrouwen in andere delen van hun leven vergroten.

Doktertje spelen is veel meer dan alleen een leuk tijdverdrijf voor kinderen. Het biedt tal van voordelen die bijdragen aan hun algehele ontwikkeling. Door sociale, cognitieve, emotionele en motorische vaardigheden te stimuleren, bereidt het kinderen voor op verschillende uitdagingen in het leven. Daarom is het belangrijk om deze vorm van spel aan te moedigen en te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.