13

mei

Dolly Parton 1
In Kids \ Kids

Passiescore:

Little People, Big Dreams: het boek over Dolly Parton

Door Redactie

De Vier Windstreken heeft weer een nieuw boek in de serie Little People Big Dreams. Nu staat de populaire zangeres Dolly Parton, centraal. Ken jij haar? Een mooi boek waarbij de binnenkant vol staat met roze vlinders dus dit viel in de smaak bij de meisjes. Goed om de meisjes kennis te laten maken met de beroemdheden. 

Dolly Parton 

Dolly groeide op in Tennessee, nabij de Great Smoky Mountains. Hoewel ze opgroeide in armoede, had ze een hart vol liefde en een groot muzikaal talent. Na de middelbare school vertrok ze naar Nashville om haar droom na te jagen: zangeres worden en haar eigen liedjes schrijven. Dolly werd een echte muzikale legende, maar verloor nooit haar roots uit het oog. Tegenwoordig zet ze haar rijkdom in om anderen te helpen die het minder goed hebben.Dolly Parton (1946) groeide op in een groot gezin met beperkte middelen, maar haar passie voor muziek begon al op jonge leeftijd. Ze hield van het schrijven en zingen van liedjes en droomde ervan ooit op een echt podium te staan. Haar leven stond volledig in het teken van muziek. Op haar tiende trad ze al op bij de lokale radio, en na de middelbare school verhuisde ze naar Nashville om haar droom van sterrendom waar te maken. Vandaag de dag is ze uitgegroeid tot een ware country-legende en staat ze nog steeds op het podium. Bovendien gebruikt ze haar rijkdom om anderen te helpen, zoals door arme kinderen toegang te geven tot boeken.

Dolly Parton 1

Kleurrijk

Het leesboek is erg kleurrijk en heeft schattige en vrolijke afbeeldingen! De personen in het boek zijn standaard en het lijkt alsof ze met stift zijn gekleurd. Het lijkt echt uit die tijd te komen. Er staan korte teksten in het boek met veel afbeeldingen en dit is voor de korte spanningsboog van de kinderen ideaal. Ook leuk is om te lezen dat Dolly een bibliotheek opricht en boeken opstuurt naar arme kinderen. En ook dat ze een pretpark liet bouwen, dat sprak de meisjes aan! Het boek geeft aan het einde ook nog informatie over Dolly Parton. Het boek heeft een fijne en stevige kaft. Vooral de binnenkantbladen vol met vlinders zijn heel mooi. Dolly Parton was niet heel bekend en we kenden een paar van haar mooie liedjes, maar haar leven was onbekend. Dit boek is dan ook een fijne, laagdrempelige manier voor een eerste kennismaking met een inspirerende persoon uit de muziekgeschiedenis, die voor velen nog altijd een voorbeeld is. Dolly Parton verdient absoluut haar plek in het rijtje van inspirerende figuren. Het korte en bondige levensverhaal smaakt zoals altijd naar meer! Achterin vind je bovendien nog wat extra informatie.

ISBN 9789051168372 – Uitgeverij: De Vier Windstreken – 36 pagina’s – Verschenen: februari 2024 – Tekst: Maria Isabel Sánchez Vegara – Illustraties: Daria Solak – Vertaald door: Antje Shoehuys-Blaak – Deel in de Little People, BIG DREAMS-reeks – Leeftijd: 6+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.