9

okt

De Wilde Robot 3
In Kids \ Kids, Uitjes

Passiescore:

De nieuwe film De Wilde Robot is nu te zien in de bioscoop!

Door Redactie

Wat een leuke film is de Wilde Robot! Deze animatiefilm gaat over een intelligente robot, die na een schipbreuk strandt op een onbewoond eiland. Langzaam maar zeker bouwt de robot een band op met de dieren op het eiland.

Het verhaal 

In dit adembenemende avontuur volgen we een robot, de ROZZUM unit 7134, beter bekend als “Roz”, die na een schipbreuk aanspoelt op een verlaten eiland. Ver weg van de menselijke wereld moet ze leren overleven in de ruige natuur. Al snel ontwikkelt Roz bijzondere relaties met de dieren op het eiland en neemt ze zelfs de zorg op zich voor een weesgansje.

De Wilde Robot 7

De Wilde Robot en ontroerend verhaal over zelfontdekking, dat op een inspirerende manier de interactie tussen technologie en natuur verkent. De film nodigt uit om na te denken over wat het betekent om te leven en in verbinding te staan met de wereld om ons heen. Roz staat voor heel veel wat kinderen kunnen leren. Hopelijk mogen leren, want de buitenwereld is hard en Roz weet hoe ze daar moet zien te overleven. Door vriendelijkheid vind je je grootste kracht!

De Wilde Robot 6

De film is geschreven en geregisseerd door de driemaal voor een Oscar® genomineerde Chris Sanders – schrijver en regisseur van DreamWorks Animations How to Train Your Dragon en The Croods en Disneys Lilo & Stitch – en is geproduceerd door Jeff Hermann (DreamWorks Animations The Boss Baby 2: Family Business; coproducent Kung Fu Panda-franchise). In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van onder andere Sosha Duysker (Roz), Gijs Naber (Link), Matheu Hinzen (Straalsnavel), Thom Hofmann (Langhals), Tara Hetharia (Vintra), Jack Wouterse (Peddel), Murht Mossel (Donderslag), Kes van den Broek (Sneeuwdons), Silver Metz (Gent), Roman Derwig (Veder) en Niels Schlimback (Gakker).

De Wilde Robot 5

Prachtige boodschap 

Wat ons vooral opviel, was hoe goed de film in elkaar zit. Prachtige beelden wisselen af met confronterende momenten, en sommige scènes tonen een toekomst die helemaal niet zo ver weg lijkt. Tegelijkertijd wordt de puurheid van de dieren op het eiland prachtig weergegeven. Iedereen leeft, ervaart en handelt volgens zijn eigen ‘programmering’. Maar Roz, de robot, leert dat haar oorspronkelijke programmering niet voldoende is om te overleven. Ze moet zich aanpassen en dat doet ze, met eindeloos geduld. Roz weet zelfs vijanden in vrienden te veranderen en strijdt uiteindelijk tegen haar eigen soort. Het is echt een geweldige film met mooie verborgen boodschappen en de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we er echt emotioneel van werden en de meisjes ook.

De Wilde Robot 3

Ook in boekvorm

De Wilde Robot van Peter Brown is een geïllustreerd boek voor kinderen vanaf zeven jaar dat in 2016 uitkwam en al snel uitgroeide tot een fenomeen en op de eerste plek op de New York Times-bestsellerlijst kwam te staan. Inmiddels is het uitgegroeid tot een trilogie met de vervolgen The Wild Robot Escapes en The Wild Robot Protects. Voor zijn werk aan de Wild Robot-serie en zijn andere bestsellerboeken heeft Brown verschillende onderscheidingen ontvangen, zoals de Caldecott Honor, een Horn Book Award, twee E.B. White Awards, twee E.B. White Honors, een Children’s Choice Award voor illustrator van het jaar, twee Irma Black Honors, een Golden Kite Award en een New York Times Award voor beste geïllustreerde boek.

De film is vanaf vandaag 9 oktober 2024 in de Nederlandse bioscopen en duurt 103 minuten. De taal is Nederlands, maar ook in het Engels als The Wild Robot te zien. De film is voor alle leeftijden. Absoluut een film, die je in de bioscoop moet zien!

De Wilde Robot 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.