22

aug

PN 35-15

Passiescore:

Week van Passievrouwen #34

Door Tamara Schellekens

Een heerlijke week in Thailand. Wat is dit land toch veelzijdig, verrassend, warm, regenachtig… in deze foto’s laat ik je de hele week zien, maar binnenkort komen er verschillende artikelen over Thailand online. Nu laat ik vast de hoogtepunten zien.

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door Greenwood Travel, de reizenspecialist voor Thailand waarbij je vluchten, hotels, tours en complete vakanties kunt boeken tegen de beste prijzen en nergens voordeliger. Nederlands sprekende collega’s maken een perfecte maatwerkreis voor je.

Ik begin deze week van Passievrouwen eigenlijk zondag al. Ik vloog van Bangkok naar Chiang Mai met Air Asia, een prettige low budget vliegmaatschappij. In Thailand is de trein net zo goedkoop als het vliegtuig. Voor ongeveer € 65,- vlieg je naar Chiang Mai vanuit Bangkok. In Chiang Mai ging ik naar een opvangplaats voor olifanten. Hier worden de olifanten goed verzorgd en ook heb ik meegeholpen met het wassen van de olifanten. In het begin was het even wennen om op een olifant te zitten, maar als je eenmaal de juiste houding hebt gevonden, is het best leuk.

PN 35-22

De volgende ochtend was ik uitgenodigd bij Fah Lanna Spa. Ze zijn in afwachting van de Thaise verkiezing voor Spa van het Jaar 2017, zijn door de Engelsen gekozen als meest luxe spa in 2017 en hebben in 2015 en 2016 ook deze prijs in Thailand gewonnen. Dat kun je ook wel merken. Ruime en luxe behandelkamers, veel privacy, een eigen toilet, douche- en relaxruimte. Ik had gekozen voor een facial treatment en dit was geweldig.

PN 35-25

Ook heeft Fah Lanna Spa een eigen winkel een café-restaurant. Ze maken zelf gemberthee en dit vond ik erg lekker.

PN 35-24

Een lekkere salade na de behandeling met een eigen gemaakte cocktail met Thaise kruiden. Ik laat je binnenkort een filmpje zien van de Fah Lanna Spa in een apart artikel.

PN 35-7

PN 35-6

De volgende dag ging ik naar Khao Sok, een nationale park met regenwoud  meer in het zuid oosten van Thailand. De regen kwam er met bakken uit de hemel! Daar moest ik even aan wennen. In Chiang Mai had het ook geregend, maar dat was een plaatselijke bui. Dit was een complete wolkbreuk. Ik had een overnachting bij Palm View Resort bij de lieve familie Kong. Zij waren zo gastvrij en behulpzaam. Ik kreeg er een huisje en een mooie sprookjeskamer.

PN 35-10

Ik kan er goed aan wennen: lunchen met rijst en noedels. Het vult goed en is lekker.

PN 33-14

Tropisch regenwoud en huisjes op het water. Khao Sok is prachtig, ook als het regent. Een mooi boottocht in dit regenwoud is zeker aan te bevelen. Ook over de mogelijkheden in Khao Sok schrijf ik een aparte blog.

PN 35-11

PN 35-12

PN 35-13

Volgende bestemming: Koh Samui. In deze week van Passievrouwen laat ik enkel even de bestemmingen zien waar ik ben geweest. Van het tropisch regenwoud naar mooie zandstranden, een blauwe zee en zon…

PN 35-15

Ik bracht nog een bezoek aan Koh Phangan. Dit vond ik een leuker eiland dan Koh Samui. Relaxter en minder toeristisch. Vrolijke gekleurde huisjes bij aankomst van de boot.

PN 35-16

PN 35-17

En een must see had ik absoluut op mijn verlanglijstje staan! De roze dolfijnen spotten in Khanom. En goed dat dit voor het laatste is bewaard: dit is een niet zo toeristisch maar prachtig natuurgebied. Ook over Khanom schrijf ik een aparte blog, maar ik laat jullie toch alvast enkele foto’s zien:

PN 35-19

PN 35-20

Prachtig om deze roze dolfijnen te spotten. Deze tour werd mogelijk gemaakt door Khanom Tours. Ook hier was het weer een bijzonder vriendelijke gids en begeleiding. Wat zijn de Thaise mensen toch aardig, lief en behulpzaam. We vaarden met de boot richting de dolfijnen en op de heenweg was het te druk. Tussendoor gingen we kajakken, lunchen en nog naar een verlaten eiland. Op de terugweg hebben we prachtige dolfijnen gezien!

PN 35-21

In Khanom verbleven we in het schitterende pareltje Aava Spa & Beach Resort. Heerlijke ruime kamers, een tropische sfeer in de kamers, goed gevulde minibar tegen prima prijzen, een lekker zwembad met uitzicht op zee en een verlaten strand. Geen toerisme, maar gewoon rust. Werkelijk genoten! Het restaurant was geweldig, zeker het ontbijt. Je kon er iedere ochtend een ander ontbijtje kiezen en na drie dagen zou ik er zo nog een week aan vast willen plakken. En dan dit ontbijt: pancakes met blauwe bessen, croissantjes, lekker vers fruit, koffie of thee….ik wil het iedere dag wel.

PN 35-18

En vanuit dit resort maak ik deze week van Passievrouwen af. Ik hoop dat het in Nederland ook mooi weer is. Thailand bevalt uitstekend! Maak er een mooie week van!

Enkele tours en hotels zijn in door de reispartners beschikbaar gesteld aan Passievrouwen. Voor de transfers en vluchten is betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.