26

nov

11150961_10207971061023158_199837445571470716_n
In Lifestyle \ Lifestyle

Passiescore:

Bijzonder: Net afgestudeerd en keuze uit twee banen

Door Redactie

Een baan vinden in de huidige economie is niet makkelijk. Ingrid Rijkers (24) uit Eindhoven lukte dat wel. Nadat ze haar Bachelor en Master (cum laude) had gehaald heeft ze als kind- en jeugdpsycholoog gewerkt en vervolgens kreeg ze zelfs twee banen aangeboden. Momenteel werkt ze als gedragsdeskundige in de specialistische, derde lijn zorg.

Wat heb je gestudeerd?

Ik heb de bachelor Psychologie en het forensisch Mastertrack van de master Kind- en jeugdpsychologie gedaan.

Welke functie heb je nu en wat vind je leuk aan deze richting?

Ik ben nu gedragsdeskundige en werk met mensen met een verstandelijke beperking en hevig gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek. Wat ik vooral leuk vind is de diversiteit van de functie; geen dag is hetzelfde. De ene keer moet je bijvoorbeeld voor het FACT team naar mensen thuis in crisis situaties en daarnaast ben je bezig met diagnostiek, coördineer je en voer je langdurige behandelingen uit. Wat me heel erg aan spreekt is de complexiteit. Vaak hebben deze mensen al veel behandelingen gehad, waarbij de reguliere protocollen niet hebben geholpen. Dan is het juist een uitdaging om te onderzoeken hoe iemand nu precies in elkaar zit, wat voor levensgeschiedenis iemand heeft, in wat voor systeem iemand zich bevindt en om vervolgens een aanpak op maat te maken. Dit kan zowel door behandeling als door een opzetten van een goede begeleidings/ woonprothese.

Zo veel succes met solliciteren hebben niet veel mensen, heb je veel werkervaring en heb je veel andere dingen naast je studie gedaan?

Tijdens mijn bachelor heb ik een half jaar in Californië gewoond en daar extra vakken van rechten en criminologie gevolgd. Bij het Pieterbaan Centrum heb ik een onderzoeksstage gedaan voor mijn masterscriptie en heb ik ook in de klinische praktijk meegelopen. Daarnaast heb ik bij de Lifestyle Store gewerkt, dat is een re-integratie bedrijf voor mensen die uitstromen uit de GGZ. Ook heb ik nadat ik ben afgestuurd bij het Ambulatorium Forensische Jeugdzorg gewerkt als kind- en jeugdpsycholoog.

Je zit nu zelfs in het bestuur van de forensische sectie van het Nederlands Instituut voor Psychologen(NIP), ook best bijzonder op zo’n jonge leeftijd. Hoe ben je ertussen gekomen?

Via het Pieterbaan Centrum ben ik daar terechtgekomen. Ze zochten nog iemand die ook in de forensische jeugd zit en ik heb ook die Master gedaan dus toen heeft iemand van het Pieterbaan Centrum mij aangedragen.

En wat zou je in de toekomst nog willen doen?

Ik zou graag de interne opleiding tot gezondheidszorg psycholoog willen doen. Deze duurt twee jaar waarbij je een dag in de week naar school gaat en de rest van de week werkt. Bij deze opleiding wordt dieper ingegaan op diagnostiek en behandelmethoden.

11150961_10207971061023158_199837445571470716_n

Door: Simone Lenkens

Totaal 2 reacties

Ctis

19 maart 2021 om 12:19

Heeeey ingrid wouw meid van hartelijk gefeliciteerd echt supermooi en nee ik ben jou niet vergeten groetjes cris

Beantwoorden

Cris

22 april 2021 om 21:02

De beste therapeut die
Je kan hebben is zij het wel

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.