12

sep

Auto 1
In Lifestyle \ Lifestyle, Special

Passiescore:

Hoe ga jij om met het dertigersdilemma?

Door Redactie

Soms kom je misschien tot de conclusie dat het werk wat je nu doet niet meer altijd even leuk is. Of je nu in de zorg werkt of op een kantoor, het is altijd goed om na te denken wat je echt leuk vindt. Het kan zijn dat je al op vroege leeftijd een beroep hebt gekozen, maar dat het nu niet meer bij je past. Of dat je er pas op latere leeftijd achter komt dat je hele andere kwaliteiten hebt? Programmeren of techniek is iets waar je interesse in kunt ontwikkelen of wat op latere leeftijd kan ontstaan. Vind jij het leuk om met computers en websites bezig te zijn? Omscholen it  zou dan best een oplossing kunnen zijn.

Dertigersdilemma

Het wordt soms het dertigersdillemma genoemd. Is dit het allemaal wel? Je hebt een leidinggevende functie in de zorg, stuurt ongeveer 150 medewerkers aan en denkt: ik vind het best lastig om iedere keer om te gaan met alle persoonlijke zaken van ziekte en regels. Managen en aansturen is een vak apart en ik hoorde zeggen: “je staat altijd aan”. Soms is het heerlijk om een vak te kiezen waar je lekker achter je bureau aan projecten werkt, die regelmatig van elkaar verschillen. Iedere keer los je een andere casus op en help je een andere klant. Houd jij van afwisseling? Heb je wel eens een IT traineeship  overwogen?

Auto 1

Plezier in je werk

Het is belangrijk om iedere dag met een fijn gevoel aan je werk te kunnen beginnen. Of je nu op kantoor werkt, bij een klant of vanuit huis of een combinatie van beide? Zeker na de Corona pandemie is het normaler geworden ook een dag of meer thuis te kunnen werken. Het geeft je meer rust, je hebt geen reistijd en kunt je eigen tijd indelen. Waar je ook werkt, als je plezier hebt in je werk, houd je dit langer vol en heeft dit ook zijn weerslag op je persoonlijke leven. Je leeft maar een keer en daarom is het belangrijk om iets te doen wat je leuk vindt. Zet eerst vooral voor jezelf op papier wat je belangrijk vindt aan een baan, functie, branche, rol of andere factoren zoals bijvoorbeeld werktijd, die voor jou belangrijk zijn en ga nadenken of wat je nu doet nog wel bij je past. Misschien is het tijd voor een carrièreswitch en zeg je over een half jaar tegen jezelf dat je veel gelukkiger bent in je nieuwe baan. Een geluk heb je: de arbeidsmarkt is voor veel functies gunstig en de banen liggen voor het “oprapen”. Waar word jij gelukkig van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.