10

jul

Goergen keukens 2
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

De leukste tips voor een stijlvolle, luxe en nieuwe keuken

Door Redactie

Je verdiepen in mooie nieuwe keukens is erg leuk. Een nieuwe keuken koop je niet ieder jaar en het is vooral een feestje om echt te kijken wat bij je past. Maar waar let je nu op? De trends voor het kopen van een keuken in 2024 richten zich op functionaliteit, duurzaamheid, en esthetiek. Hier zijn enkele van de meest opvallende trends.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Je ziet tegenwoordig dat er steeds meer duurzame materialen worden gebruikt. Keukens worden steeds vaker gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals bamboe, gerecycled hout, en FSC-gecertificeerd hout. Ook zie je dat terug in de energiezuinige apparaten in de keuken zelf. Apparaten met een hoge energie-efficiëntie zijn populairder, waarbij veel mensen kiezen voor inductiekookplaten en energiezuinige koelkasten en vaatwassers.

Goergen keukens 3

Slimme technologie

De nieuwste technologie kun je ook meteen toepassen in je nieuwe keuken. Wat dacht je van smart apparaten zoals de integratie van technologie zoals slimme koelkasten, ovens, en verlichting die bediend kan worden via smartphone-apps? Het wordt allemaal geregeld via automatisering: apparaten die communiceren met elkaar en met stemassistenten zoals Alexa of Google Home.

Minimalistisch ontwerp

Je ziet steeds meer strakke lijnen en eenvoud. Keukens met een minimalistisch ontwerp, zonder onnodige details en daar houden wij van! Ideaal is de verborgen opbergruimte: innovatieve opbergoplossingen zoals lades in plinten en ingebouwde voorraadkasten.

Goergen keukens 2

Multifunctionele eilanden

Luxe keukens hebben vaak een een kookeiland, dat dient als werkruimte, eetruimte en sociale hub. En helemaal luxe met extra functies zoals een ingebouwde spoelbakken, kookplaten, en opbergruimte in de eilanden. Wat je steeds meer ziet is dat ze natuurlijke kleuren en materialen gebruiken in de nieuwe keukens zoals aardetinten. Het gebruik van warme, natuurlijke kleuren zoals terracotta, olijfgroen, en zandkleur en natuurlijke materialen zoals steen, hout en marmer zijn populair voor werkbladen. Ook heb je vaak veel open planken om keukengerei en decoratieve items tentoon te stellen. Een mooie mix van texturen door een combinatie van materialen. Verschillende texturen zoals hout, metaal en glas worden gecombineerd om een dynamisch uiterlijk te creëren. Ook kun je accentdetails laten zien. Gebruik van koperen of messing accenten in handgrepen, kranen, en verlichting.

Goergen keukens

Persoonlijke stijl en maatwerk

Je kunt jouw keuken ook helemaal ontwerpen. Design keuken is helemaal naar jouw smaak en met de door jouw gekozen unieke ontwerpen. Op maat gemaakte keukens die passen bij de persoonlijke stijl van de eigenaar. Je kunt dit ook helemaal personaliseren. Unieke planken, handgeschilderde tegels, en op maat gemaakte meubels. Ook goed om te kijken naar de energie van een keuken. Je hebt tegenwoordig apparaten, die het energieverbruik in de keuken monitoren en optimaliseren. Ook kun je de werkbladen helemaal laten aanpassen met verstelbare hoogtes voor optimaal gebruiksgemak. Deze trends laten een groeiende focus op duurzaamheid, technologie en persoonlijke aanpassing zien, waardoor je jouw stijlvolle droomkeuken uit kunt kiezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.