25

okt

IMG_7752

Passiescore:

Mamma Mia Here We Go Again dé feel good musical van dit najaar!

Door Redactie


Ik ben altijd al fan geweest van Abba. Er gaat geen dag voorbij en ik draai wel een van hun nummers. In juli was ik ook bij de première van Mamma Mia Here We Go Again, de film, en twee weken geleden bezocht ik met mijn moeder (hoe toepasselijk ook) de musical in het Beatrix Theater in Utrecht. De musical is in september in première gegaan.

Vriendschappen tussen moeder en dochters 

De thematiek van de musical past uitstekend bij mij. De vriendschap tussen de moeder en dochter relatie. Vroeger als puber had je een andere band met je moeder. Nu ik 40 ben geworden, wordt de relatie met je ouders anders. Ik voel me een sterke vrouw en daarom associeer ik me ook zo goed met deze musical. Donna (Antje Montero), alleen voor haar ga je al naar het theater, woont samen met haar dochter Sophie (gespeeld in de musical door Jolijn Henneman) op een Grieks eiland. Ze gaat trouwen met Sky, een bloed mooie man. Eén probleem: Sophie weet niet wie haar vader is en wil wel dat haar vader op de bruiloft is. In het dagboek van haar moeder ontdekt Sophie dat ze drie potentiële vaders kan hebben. Ze nodigt alle vaders uit voor de bruiloft door in het geheim een kaart te sturen om naar het eiland te komen.

IMG_7750

Hilarische ontmoetingen 

Dit leidt tot hilarische taferelen en komische scènes. Ook de vriendinnen van Donna, Tanja (gespeeld door Sophia Weezer) en Roos (Hilke Bierman) zijn bij de bruiloft. In een ver verleden vormden deze drie dames een zanggroep en dit is ideaal om de leuke nummers van Abba zoals Super Trouper ten gehore te brengen.

IMG_7753

De liedjes van Abba zijn allemaal in het Nederlands vertaald. Je kunt ze niet allemaal meezingen omdat ik voornamelijk de Engelstalige teksten ken. Maar voor het verhaal wordt dit wel duidelijker. Zelf genoot ik het meeste van de dansscènes en de mooie choreografie met veel glitter en glamour. Ook de scènes tussen de vader Emiel de Jong vond ik één van de mooiste scènes. Een musical waarbij ik van begin tot het einde ben geboeid, meer over de moeder dochter relatie dan dat het te romantisch is. Eigenlijk past het concept dus ideaal bij Passievrouwen! Wil jij deze musical gaan bekijken? Via Stage Entertainment bestel je via deze link gemakkelijk je toegangskaarten. Ideaal voor een leuke avond met je moeder of dochter in deze winterse tijden. Of ook leuk als sinterklaas of kerstcadeau! Mamma Mia Here We Go Again is te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

IMG_7751

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.