23

feb

Naaimachine
In Lifestyle \ Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Vijf tips om te beginnen met naaien

Door Redactie

Wat leuk dat je gaat beginnen met naaien! Welkom in deze creatieve wereld. Van het maken van je eigen jurken en tassen tot het innemen van gordijnen. Waar je er tot voor kort alleen van kon dromen, kun je het binnenkort maken met je eigen naaimachine. Kun je niet wachten om te starten? Mooi, want in deze blog geven we jou vijf essentiële tips waarna je meteen kan starten met je nieuwe hobby!

1. Koop een goede naaimachine

Deze tip klinkt vanzelfsprekend, maar hier zit de moeilijkheid: er zijn heel veel goede naaimachines. Welke voor jou goed is hangt af van jouw wensen en je niveau. Als beginner heb je geen naaimachine nodig met heel veel opties. Dit maakt het in het begin alleen maar moeilijker.

Voor een beginner is bijvoorbeeld een naaimachine van Lewenstein mega geschikt. Waarom? Lewenstein maakt hoogwaardige naaimachines tegen een goede prijs-kwaliteit verhouding. Bovendien staat het merk bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Precies wat je nodig hebt als beginner.

Naaimachine

2. Zorg dat je de juiste materialen bij de hand hebt

Met een geschikte naaimachine in je bezit ben je in principe klaar om te beginnen. Maar voordat je je eerste project start adviseren wij je eerst een checklist af te lopen om te kijken of je écht klaar bent om te starten. Er is namelijk niets vervelender dan steeds op moeten staan op het moment dat je net lekker bezig bent.

Naast je naaimachine heb je de volgende spullen nodig:

  • Om je naden zo plat mogelijk te maken. Dit naait makkelijker
  • Voldoende naaigaren. Hier wil je nooit zonder zitten.
  • Onmisbaar wanneer je stiksels los wilt maken.
  • Omdat een papierschaar niet scherp genoeg is voor textiel.
  • Om teleurstellingen achteraf te voorkomen.
  • Een comfortabele bureaustoel. Voordat je het weet zit je urenlang te naaien.

Met deze materialen ben je helemaal klaar om die prachtige jurk te maken die je altijd al wilde!

3. Begin met eenvoudige projecten

Deze tip is tweeledig. Ten eerste zorgt dit ervoor dat je je nieuwe hobby snel onder de knie krijgt. Zoals een sterrenkok ooit eerst heeft geleerd hoe hij een ei moet koken voordat hij een sterrenmaaltijd bereid, zo ga jij eerst aan de hand van eenvoudige projecten het naaien onder de knie moeten krijgen. Anderzijds zorgt het er voor dat je nog meer plezier krijgt in het naaien. Zou je meteen moeilijke projecten doen die vervolgens niet slagen, dan staat dat het plezier in de weg. Dat zou zonde zijn want naaien is een hele leuke en creatieve tijdsbesteding!

4. Verdiep je in naaitermen

Dan een tip die je misschien niet zou verwachten: verdiep je in naaitermen. Je zult merken dat je tijdens het naaien tegen dingen aan loopt waar je hulp bij nodig hebt. Anno 2022 zoek je deze hulp online. Online kom je hoop termen tegen die je als beginner niet kent. Als beginner doe je er goed aan deze termen te leren, zodat je je het naaien sneller eigen kunt maken. Google op ‘naaitermen’ en je krijgt een mooi overzicht van de belangrijkste termen.

5. Doe een naaicursus

Zelf experimenteren en creatieve dingen naaien geeft enorm veel voldoening. Je kunt een hoop leren door ‘gewoon te doen’. Ook vind je op internet veel instructiefilmpjes en blogs over naaien. Sterker nog je leest er nu een!

Wij raden je ook zeker aan een naaicursus te nemen. Daar leert een naaispecialist je alle kneepjes van het vak en krijg je alle tips en trucs die nodig zijn om je naaimachine van binnen én buiten te leren kennen. Daarbij wordt naaien extra leuk als je je passie deelt met andere mensen die er net zo enthousiast over zijn als jij!

 

Met deze vijf tips in je broekzak ben je helemaal klaar om te beginnen. Ben je nog op zoek naar een nieuwe naaimachine? De naaimachine specialist die wij aanbevelen heeft een groot assortiment naaimachines waar jij zeker gaat slagen!

Heel veel plezier met jouw nieuwe hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.