15

nov

PN 29-9
In Lifestyle \ Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Zorgeloos de weg op? Sluit dan een Univé autoverzekering af

Door Redactie

Autorijden is voor veel vrouwen meer dan alleen een manier om je te verplaatsen van A naar B. Het is zelfs voor een steeds groter wordende groep een ware passie. Vrouwen kiezen eerder voor de wat kleinere, wendbare auto’s. Een groot voordeel hiervan is dat je niet alleen flink kunt besparen op de brandstofkosten, maar deze ook qua autoverzekering een stuk voordeliger uitpakken dan bijvoorbeeld logge, zware diesel-slurpende SUV’s. Het is altijd slim je goed te verdiepen in welke autoverzekering voor jou het beste is, zodat je achteraf niet voor nare verrassingen komt te staan.

Is een WA-autoverzekering aan te raden?

De autoverzekering waarmee je het meest bespaart op maandelijkse kosten is de WA-verzekering. Met deze Wettelijke Aansprakelijkheid voldoe je aan de eisen zoals de Nederlandse overheid die stelt. Je dient namelijk op zijn minst WA verzekerd te zijn om met je eigen auto de openbare weg op te mogen. Deze verzekering heeft alleen zo zijn beperkingen. Zo ben je hiermee bijvoorbeeld niet verzekerd tegen ruitschade, diefstal, inbraak of een aanrijding met een wild dier. Ook schade aan je eigen auto valt niet onder de WA. Wat wél? Dit pakket vergoedt alleen schade veroorzaakt aan anderen, inclusief de spullen van de ander. Mocht jou iets overkomen op de weg, dan hoef je overigens niet bang te zijn aan je lot overgelaten te worden. Hulpverlening na een ongeval is namelijk gewoon inbegrepen.

PN 29-9

Hiervoor ben je gedekt met een WA+ pakket

Met de WA+, die niet heel veel extra kost, geniet je van een aanzienlijk bredere dekking. Mocht jouw voorruit op de weg plots geraakt worden door een steentje waardoor een sterretje of barst ontstaat, dan zit je met de WA+ helemaal goed. Ook bij een fikse hagelbui waarbij er hagelstenen er grootte van golfballen uit de lucht vallen, hoef je je om de reparatiekosten geen zorgen te maken. Ook die worden vanuit de WA+ vergoed. Ditzelfde geldt voor brand, inbraak, diefstal en joyriding. Wil je in plaats van Beperkt Casco liever Volledig Casco verzekerd zijn, dan is er maar één andere mogelijkheid: een All-risk autoverzekering online afsluiten.

All-risk autoverzekering online afsluiten biedt je dit interessante voordeel

Met de All Risk autoverzekering profiteer je van de meeste voordelen, namelijk alle hiervoor genoemde maar dan inclusief schade aan de eigen auto. Ook krijg je met de All Risk de zekerheid dat er gratis vervangend vervoer op je wacht terwijl je bolide bij de garage staat om gemaakt te worden. Zo zit je dus nooit zonder auto en kun je gewoon naar je werk en eventuele andere afspraken. Zowel de All Risk autoverzekering als de WA+ komen overigens met een nieuwwaarderegeling van 1 jaar. Dat houdt in dat je in het geval van total loss rijden van de auto of bij diefstal de showroomprijs vergoed krijgt. Dit geldt echter alleen voor nieuwe auto’s. Het Volledig Casco-pakket is dan ook met name bijzonder geschikt voor jonge auto’s, tot een leeftijd van 6 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.